"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

.«Η Ελλάδα ξύνει τον πάτο του βαρελιού στο κυνήγι χρημάτων για να παραμείνει ζωντανή»

«Η Ελλάδα θα πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα εναπομείναντα αποθεματικά, συνολικού ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, προκειμένου να πληρώσει μισθούς και συντάξεις στο τέλος του Απριλίου», σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών επικαλείται το πρακτορείο Reuters, σε άρθρο του με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η Ελλάδα ξύνει τον πάτο του βαρελιού στο κυνήγι χρημάτων για να παραμείνει ζωντανή».

«Αυτά είναι τα τελευταία χρήματα που έχει το ελληνικό δημόσιο», δήλωσε στο Reuters ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κρατικός ισολογισμός θα είναι αρνητικός από τις 20 Απριλίου, αν η κυβέρνηση δεν πάρει τα 2 δισ. ευρώ που κατέχουν διάφοροι δημόσιοι φορείς, όπως συνταξιοδοτικά ταμεία και περιφέρειες. Χωρίς αυτά τα χρήματα, θα λείπουν 1,6 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή μισθών και συντάξεων στο τέλος του μήνα.

Προκειμένου η κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτά τα 2 δισ. ευρώ, σημειώνει το Reuters, θα πρέπει να πιέσει τους φορείς που τα κατέχουν να της δανείσουν τα χρήματα με repos. Σε αντίθετη περίπτωση, η μοναδική εναλλακτική θα ήταν να γίνει αυτό με υπουργική απόφαση, όπως επεσήμανε Έλληνας αξιωματούχος, μία κίνηση που θα προκαλούσε όμως αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.