"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

.Η κυβέρνηση βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων. Τοποθετήσεις στο ΔΣ Ζωγράφου

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Η απόφαση της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) να  δεσμεύσει υποχρεωτικά τα ταμειακά διαθέσιμα δημόσιων φορέων, είναι ενδεικτική της αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποιείται σε βάρος των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

 Η συγκυβέρνηση, λοιπόν, βάζει χέρι σε νοσοκομεία, σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, δήμους, περιφέρειες, ταμεία ασφαλιστικών φορέων, ΟΑΕΔ και άλλους οργανισμούς, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και τρέχουσες ανάγκες του κράτους, καταδικάζοντας ξανά εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα σε νέες θυσίες. 

Φυσικά όταν η  προηγούμενη κυβέρνηση είχε εκδώσει πάνω από 25 ΠΝΠ η τότε αντιπολίτευση -νυν κυβέρνηση-  ανέβαινε στα κάγκελα και ωρυόταν για την αντισυνταγματικότητά τους.

Τι σημαίνει όμως αυτή η ΠΝΠ; Περαιτέρω περικοπή κοινωνικών δαπανών, ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων. Για παράδειγμα: Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία δεν θα μπορούν να πληρωθούν και ταυτόχρονα δεν θα μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν. 

Δήμοι και Περιφέρειες δεν θα μπορούν να πληρώσουν εργαζόμενους, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν τις υπηρεσίες τους, θα πρέπει να επιβάλουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, να αυξήσουν τη φορολογία που ήδη επιβάλλεται, να παραδώσουν υπηρεσίες, όπως, για παράδειγμα, την καθαριότητα σε ιδιώτες επιχειρηματίες, αφού δε θα μπορούν να πληρώσουν προσωπικό και να κάνουν συντήρηση των μηχανημάτων. 

Θα διακοπεί η όποια παροχή σε υπηρεσίες - ακόμα κι αν ήταν υποτυπώδεις - Πρόνοιας, Αθλητισμού, Πολιτισμού προς ένα μεγάλο τμήμα του λαού. Τα εκβιαστικά διλήμματα  προκειμένου να συναινέσει ο λαός στο έγκλημα θα έχουν τον χαρακτήρα «Να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις ή να μείνει ανοιχτός ο παιδικός σταθμός;», 

«Να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις ή να λειτουργεί ο τομέας της καθαριότητας;»
Ο ευθύνες που βαραίνουν την σημερινή διοίκηση του δήμου αλλά και όλες τις προηγούμενες είναι μεγάλες ανεξάρτητα από την στάση που θα κρατήσουν προκειμένου να ξεγελάσουν ακόμη μια φορά τους εργαζόμενους. 

Τεράστιες ευθύνες έχει και η ΚΕΔΕ που μπορεί  στα λόγια να διαφοροποιείται, στην πράξη  με το ψήφισμά της και τις τοποθετήσεις της ουσιαστικά παραφράσει τον λεγόμενο πατριωτισμό της κυβέρνησης με έννοιες όπως «...κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν το εθνικό συμφέρον.» δηλαδή μεταφράζοντας  το  πάμε σε  δανεικά και αγύριστα όπως έγινε και παλαιότερα με το PSI.
   
Θυμίζουμε για όσους έχουν ασθενή μνήμη πως η Λαϊκή Συσπείρωση όλο το προηγούμενο διάστημα προειδοποιούσε για την υλοποίηση του αντιδραστικού «Καλλικράτη», ότι  αποδεχόμενοι τις τεράστιες περικοπές στη χρηματοδότηση από τις κυβερνήσεις, έως και 80%,

 το αποτέλεσμα θα είναι  να περιοριστούν δράσεις και υπηρεσίες που παρείχαν οι δήμοι. Υλοποιώντας αδιαμαρτύρητα πολιτικές περικοπών, μείωσης του προσωπικού, απληρωσιάς, επιβάλλοντας χαράτσια και αυξάνοντας ανταποδοτικά τέλη και  φόρους το άπλωμα του χεριού στα αποθεματικά φαντάζει ως μια φυσική συνέχεια.
            Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες πρέπει να διεκδικήσουν να μην προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ και άλλων δημόσιων φορέων. 

Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι σημαντικό το κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και των πέντε κομμουνιστών δημάρχων απέναντι σε αυτή τη μεθόδευση.
            Πατριωτικό, λοιπόν, σε αυτήν την περίπτωση που συζητάμε σήμερα, δεν είναι η ΠΝΠ αρπαγής των διαθέσιμων. Δίκαιο και πατριωτικό είναι να μη συναινέσει κανένας εργαζόμενος, κανένας ελεύθερος επαγγελματίας, κανένας δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος, που σέβεται τη λαϊκή ψήφο, , στην ανέντιμη μεταφορά διαθέσιμων στο παιγνίδι του εσωτερικού δανεισμού, στην κάλυψη των πιστωτών, να μη συμβιβαστεί δηλαδή, στο να ξαναπληρώσει ο ίδιος ο λαός για λογαριασμό του κεφαλαίου.

            
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους , τους μικρομαγαζάτορες και γενικότερα όλο το λαό του Δήμου Ζωγράφου να ξεσηκωθεί και να μην αφήσει να περάσουν  αυτές οι μεθοδεύσεις  της κυβέρνησης που με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουν την πλήρη στήριξη ακόμα και από τους δήθεν διαφωνούντες και στο επίπεδο του δήμου. 

Οι ευθύνες βαραίνουν πρώτα και κύρια σε όσους συναινέσουν αλλά και σε όσους προσπαθήσουν πάλι να εξαπατήσουν το λαό υποδυόμενοι τους διαφωνούντες με κλάψες και οδυρμούς. Χορτάσαμε λόγια και αντιπολίτευση  καιρός για  δράση και αγώνα.. για να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.