"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

.«Εν ευθέτω χρόνω» η συμφωνία σύμφωνα με τον Γ. Βαρουφάκη

Την άποψη ότι υπάρχει όλο και μεγαλύτερη σύγκλιση μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης πάνελ σε επιχειρηματικό συνέδριο στις Βρυξέλλες, στο οποίο συμμετείχε και ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Σε ερώτηση σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων o Έλληνας υπουργός είπε: «Πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχει σύγκλιση απόψεων για ένα επιτυχές αποτέλεσμα εν ευθέτω χρόνω». 

Από την πλευρά του, ο Π. Μοσκοβισί είπε πως, στο πλαίσιο του Brussels Group αναζητείται μια «ουσιαστική πρόοδος». «Ελπίζω και περιμένω να υπάρχει πρόοδος την οποία θα αποτιμήσει το Eurogroup της Δευτέρας, στον δρόμο προς μια περαιτέρω συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως υπάρχει διάθεση «να κινηθούμε στην ίδια κατεύθυνση και να δουλέψουμε για το καλό της Ελλάδας και της Ευρωζώνης». 

Τέλος, ο Γάλλος επίτροπος υπογράμμισε πως οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ πιο κοντά, καθώς μιλάνε πλέον «την ίδια γλώσσα». 

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.