"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

.7ετής «ιερός πόλεμος» στην αυλή του Αη Γιώργη! Ζωγράφου

Στα δικαστήρια για πολλοστή φορά βρέθηκαν η δήμαρχος Ζωγράφου και ο αρχιμανδρίτης Βενέδικτος για το άνοιγμα της …καγκελόπορτας του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου.
Αιτία για μια ακόμη φορά η διοργάνωση του μαθητικού φεστιβάλ στο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, το οποίο ως γνωστόν είναι ακριβώς δίπλα και πίσω από τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου.

Η είσοδος του Δημοτικού Θεάτρου αλλά και του μικρού φυτωρίου του Δήμου  που είναι δίπλα από το θέατρο ήταν πάντα  μπροστά από την εκκλησία. Τα αυτοκίνητα που  μεταφέρουν  τα απαραίτητα σκηνικά για τις παραστάσεις στο δημοτικό θέατρο διαχρονικά περνούσαν μπροστά από την εκκλησία για να ξεφορτώσουν τα σκηνικά της εκάστοτε παράστασης.

Τα τελευταία χρόνια όμως, ο αρχιμανδρίτης Βενέδικτος διαφωνούσε με την διέλευση των φορτηγών αυτών και έκλεινε την καγκελόπορτα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται  προβλήματα με τους εκάστοτε δημάρχους.

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι το οικόπεδο για την ανέγερση του Αγίου Γεωργίου δωρίθηκε από την οικογένεια Ζωγράφου και την επίμαχη καγκελόπορτα την πλήρωσε ο Δήμος Ζωγράφου.
Οι πρώτες  …μάχες του πολέμου Δημάρχου Ζωγράφου  και αρχιμανδρίτη  στον Άγιο Γεώργιο ξεκίνησαν το 2009 και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Μάλιστα τον Μάιο του 2009 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου μετά από 4ωρη συνεδρίαση αποφάσισε με 22ψήφους υπέρ και 8 αποχές να ζητήσει την μετάθεση του συγκεκριμένου αρχιμανδρίτη σε άλλη ενορία εκτός Ζωγράφου.

Επτά χρόνια μετά, τον  Μάιο του 2015 λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μαθητικού Φεστιβάλ  στο Δημοτικό θεατράκι, ο προϊστάμενος του Ναού του Αγίου Γεωργίου, Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος, απέκλεισε  την  είσοδο του υπαίθριου θεάτρου μέσω της αυλής του ναού με μεγάλο κάδο απορριμμάτων λόγω εργασιών .

Οι όποιες  προσπάθειες συνεννόησης  μεταξύ δημάρχου και αρχιμανδρίτη απέβησαν άκαρπες και η υπόθεση κατέληξε στα δικαστήρια με αίτημα ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου κατά του Ναού για απρόσκοπτη διέλευση μέσω της αυλής στο υπαίθριο θεατράκι.

Το δικαστήριο δικαίωσε προσωρινά το Δήμο Ζωγράφου- έως την εκδίκαση της υπόθεσης στις 9-6-2015- υποχρεώνοντας τους υπευθύνους του Ναού να δίνει πρόσβαση από τις 15.00 έως τις 23.00, ώστε να εξυπηρετηθεί η διεξαγωγή του μαθητικού φεστιβάλ.

Ενδιαφέρον έχει να δούμε ποια θα είναι η οριστική απόφαση της Δικαιοσύνης καθώς το φθινόπωρο στον ίδιο χώρο θα διενεργηθούν οι θεατρικοί αγώνες.

Υ.Γ. Ο αρχιμανδρίτης Βενέδικτος Παπαδόπουλος στη  μακροσκελέστατη επιστολή του την οποία μας απέστειλε στοfacebook και ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα δίνει τις δικές του εξηγήσεις για τα τεκταινόμενα στο ιερό ναό που προΐσταται .
Τα συμπεράσματα δικά σας…

Δημοσιεύτηκε  από τον χρήστη 

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.