"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

.Διαφωνίες στην Αθήνα για την ομαδοποίηση των δόσεων προς το ΔΝΤ

Λανθασμένη κίνηση χαρακτηρίζουν υψηλόβαθμες τραπεζικές πηγές την εισήγηση προς την κυβέρνηση να ζητήσει από το ΔΝΤ την ομαδοποίηση των δόσεων του Ιουνίου, που ανέρχονται συνολικά στα 1,566 δισ ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική εισήγηση, η οποία έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση και ήδη απαντήθηκε θετικά από το ΔΝΤ, έγινε από τον ΟΔΔΗΧ. Το σκεπτικό του ΟΔΔΗΧ είναι ότι με αυτή την κίνηση δεν θα εξαντληθούν τα ελάχιστα διαθέσιμα των κρατικών ταμείων πριν φτάσουμε στο τέλος του μήνα, με δεδομένο ότι λεφτά υπάρχουν αλλά μόνο για τις δύο πρώτες δόσεις προς το Ταμείο, στις 5 και 12 του μήνα. Επιπλέον στις 11 του μήνα θα πρέπει να πληρωθούν και περίπου 500 εκατ. ευρώ για μισθούς στο Δημόσιο.

Αν και το σκεπτικό είναι ότι με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση κερδίζει χρόνο, εν όψει εξελίξεων στο πεδίο της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία, οι ίδιες υψηλόβαθμες τραπεζικές πηγές τονίζουν ότι αυτή η κίνηση μπορεί να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη νευρικότητα στους καταθέτες, που συνήθως εμφανίζουν ιδιαίτερη... κινητικότητα κάθε Παρασκευή. 
Επιπλέον, αν και οι αγορές είχαν προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μην πληρώσει τη δόση της Παρασκευής και να ζητήσει την ομαδοποίηση των πληρωμών στο τέλος του μήνα, τα μπρος- πίσω στο θέμα- 
ο Α. Τσίπρας έσπευσε να καθησυχάσει μετά από τη συνάντηση του με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ- εκτιμάται ότι θα πυροδοτήσουν νέο κύμα αρνητικών δηλώσεων, αναλύσεων και εκτιμήσεων, οι οποίες αφενός θα ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στην Αθήνα κατά την τελική φάση της διαπραγμάτευσης αφετέρου θα φέρουν την ελληνική κοινή γνώμη στα όρια της.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.