"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

.Τσίπρας: Δεν θα απογοητεύσουμε τους Έλληνες - Εφικτή η συμφωνία αλλά όχι εις βάρος συντάξεων και επιδομάτων

«Η Ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να απειλήσει ή να τρομάξει κανέναν» επισημαίνει σε συνέντευξή του στην στην ιταλική εφημερίδα, Corriere della Sera ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. «Η Ελλάδα παίρνει δάνεια, δεν της χαρίζονται χρήματα», επισήμανε και πρόσθεσε ότι η Γερμανία έχει κερδίσει από τα δάνεια αυτά 360 εκατ. ευρώ.

Η Corriere D della Sera περιγράφει τον Αλέξη Τσίπρα, ως τον «ιππότη» μίας νέας ευρωπαϊκής παράταξης, που αντιτίθεται στις αγορές, τις ιδιωτικοποιήσεις και την εξαθλίωση της μεσαίας τάξης, μέσω περικοπών και μειωμένων εργασιακών δικαιωμάτων.

Ερωτηθείς αν η ελληνική χρεοκοπία θα είναι και αποτυχία του ευρώ, ο κ. Τσίπρας, εκτίμησε ότι θα αποτελέσει την αρχή του τέλους της ευρωζώνης. 

«Αν η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης δεν καταφέρει να επιλύσει ένα πρόβλημα μιας χώρας όπως η Ελλάδα, που αντιπροσωπεύει το 2% της οικονομίας της, τότε πώς θα αντιδράσουν οι αγορές για χώρες με μεγαλύτερα προβλήματα όπως η Ισπανία και η Ιταλία;» διερωτάται.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν τότε το κόστος για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους θα είναι τεράστιο. «Γι’ αυτό είμαι πεπεισμένος ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός (να αποτύχουν οι συνομιλίες)».

Ακόμα διευκρίνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με εγωιστικό τρόπο. «Συμβαίνει το αντίθετο ακριβώς. Αν βγει κάτι καλό για την Ελλάδα από αυτές τις διαπραγματεύσεις – όπως η χαλάρωση της λιτότητας- τότε ανοίγει ο δρόμος για όλους. Αυτός είναι ο λόγος που οι χώρες ειδικά της Νότιας Ευρώπης θα πρέπει να στηρίξουν την ελληνική πρόταση», τόνισε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρεται στην αυριανή συνάντηση που θα έχει με την γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, στην οποία, εκτιμά πως θα γίνει απολογισμός της προόδου που έχει επιτευχθεί έως τώρα.

«Θα θέσουμε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα» για τη συμφωνία, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει μία πλήρη πρόταση, περιλαμβάνων και μέτρων που έχουν συμφωνηθεί στις διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group.

«Ως χώρα υποφέραμε περισσότερο από όλους. Έχουμε καταθέσει πλήρες κείμενο στους θεσμούς και θέλουμε να τελειώνουμε μια και καλή με αυτή την φοβερή διαμάχη για το Grexit. Είμαστε κοντά σε συμφωνία για το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε περικοπές για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ή περικοπές στα επιδόματα».


Τέλος σημείωσε ότι δεν «βλέπει» ούτε επιθυμεί ακόμα μια εκλογική αναμέτρηση ακόμα και αν στο τέλος δεν υπάρξει συμφωνία. «Αναλάβαμε καθήκοντα πριν από 3 μήνες και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχουμε αυξήσει την επιρροή μας», είπε ο πρωθυπουργός και καταλήγει σημειώνοντας ότι «δεν θα απογοητεύσουμε τους Έλληνες».

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.