"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

.Αλ. Τσίπρας: Αυτή η Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο μνημόνιο (δευτερολογία)

Αυτή η κυβέρνηση και αυτή η Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο μνημόνιο, επεσήμανε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι υπέγραφε χωρίς να διαπραγματευτεί.
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι οι συνθήκες ασφυξίας που δημιουργήθηκαν δεν έχουν θέση στην Ευρώπη, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει τους λογαριασμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά, παρατήρησε ότι υπερασπίστηκε τα πρωτογενή πλεονάσματα και τον κάλεσε να αποφασίσει αν θα συνταχτεί με την κυβέρνηση, ή με τους δανειστές.
Όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, η λογική της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν τα έσοδα μέσα από την αύξηση των εισπράξεων του ΦΠΑ, ενώ έκανε λόγο για αναδιανομή των βαρών. Ειδικά για τον ΦΠΑ στο ρεύμα, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρότεινε μείωση 2%.
«Ποια είναι η “ιερή αγελάδα του δημοσίου”; Οι καθαρίστριες που απολύσατε;», διερωτήθηκε και καταλόγισε αλλαγή στάσης στον κ. Σαμαρά.
Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ. ανέφερε: «Κ. Σαμαρά θα συνταχθείτε μαζί μας που επιδιώκουμε αναδιάρθρωση τους χρέους ή με τους δανειστές που απαιτούν περισσότερα πλεονάσματα;».
«Όταν ο κ. Χαρδούβελης έστελνε το περιβόητο mail, δεν σας είχε ρωτήσει;», διερωτήθηκε.
«Καταγράφω κ. Σαμαρά την άρνησή σας στην πρόταση των θεσμών ως έχει. Με βοηθά αυτό», ανέφερε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε ότι πρόκειται για μία δύσκολη και σκληρή διαπραγμάτευση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δεχθεί η κυβέρνηση συμφωνία χωρίς προοπτική αναδιάρθρωσης του χρέους

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, υπενθύμισε μεταξύ άλλων ότι αποκαταστάθηκαν τεράστιες αδικίες στον Δημόσιο Τομέα καθώς και το μαύρο στην ΕΡΤ.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.