"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

.Η κυβέρνηση έτοιμη να ρίξει στο τραπέζι το ζήτημα των πρόωρων συντάξεων – Αναμένει νέα πρωτοβουλία Γιούνκερ

Ως «αναμενόμενες, προβλέψιμες και αχρείαστες» χαρακτηρίζουν κύκλοι της κυβέρνησης τις δηλώσεις-τελεσίγραφα από ξένους αξιωματούχους.
Ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι «Οι δηλώσεις αξιωματούχων με τη μορφή τελεσιγράφου είναι αναμενόμενες, προβλέψιμες και αχρείαστες. Δεν θα βλάψουν την ουσία των συζητήσεων, καθώς, υπάρχει βούληση για συμφωνία και εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».
Σημειωτέον, ότι το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Γιάννη Δραγασάκη με τη συμμετοχή του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Νίκου Παππά και του Σπύρου Σαγιά.
Στη συνάντηση έγινε αποτίμηση των μέχρι τώρα συζητήσεων, αλλά και προετοιμασία των αυριανών συζητήσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει επαφές με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όλο το σαββατοκύριακο, ενώ, ο πρόεδρος της Κομισιόν φέρεται να επεξεργάζεται μια νέα μεσολαβητική προσπάθεια.

Την ίδια ώρα η Αθήνα είναι έτοιμη να ρίξει στο τραπέζι το χαρτί της δραστικής μείωσης των πρόωρων συντάξεων, ενώ εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα συνεχίσει να υλοποιεί το δόγμα Ντράγκι για τη διάσωση του ευρώ «whatever it takes».

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.