"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

.Μαξίμου: Ο πρωθυπουργός δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει την υπευθυνότητα να φέρει στη Βουλή την συμφωνία που πέτυχε με τους Ευρωπαίους και να την στηρίξει», λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού και τονίζουν πως σε μια περίοδο που η φημολογία περί του ενδεχομένου δημιουργίας μιας νέας κυβέρνησης εθνικού σκοπού, «ο πρωθυπουργός δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει και να παραιτηθεί από πρωθυπουργός καθώς δεν θεωρεί κάτι τέτοιο σκόπιμο και ηθικό».

Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί κυβέρνηση ειδικού σκοπού ή οικουμενική, λένε ανώτατες κυβερνητικές πηγές, ενώ εκτιμούν ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα (ανασχηματισμός) θα πραγματοποιηθούν μετά την ψήφιση, πιθανόν την Πέμπτη, χωρίς πάντως να αποκλείεται η Τετάρτη αν σήμερα και αύριο ολοκληρωθεί μια σειρά επαφών με κοινοβουλευτικά και μη στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού .

Ως προς τον ανασχηματισμό η εκτίμηση είναι ότι δεν θα πρόκειται μόνο για αλλαγές που θα αφορούν υπουργούς που διαφωνούν με τη συμφωνία, αλλά θα είναι ένας πιο ευρύς ανασχηματισμός που θα αφορά την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ως προς το ζήτημα, η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ενώ η κυβέρνηση θα συνεχίσει ως κυβέρνηση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.