"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

.Αποχαυνωμένε λαέ φάε το Αριστερό μνημόνιο

Τέτοια εποχή πέρυσι η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο. Αφού η χώρα είχε μπει σε κάποιο δρόμο ήρθε ο αποτυχημένος ανασχηματισμός, μια καλοκαιρινή νιρβάνα και μια σύγχυση στο υπουργείο Οικονομικών και το Μαξίμου για το ποια θα ήταν η διαπραγματευτική τακτική. 

Κάποιοι έλεγαν ότι πρέπει να βγούμε στις αγορές, άλλοι να τσακίσουμε την τρόικα, λιγότεροι να περιμένουμε και να πάμε πιο συνετά.

Ακόμη και την περίπτωση του να μην αφήσουν την τρόικα να έρθει στην Αθήνα σχεδίαζαν κι όπως όλοι ξέρουμε αρχές Σεπτέμβρη πήγαν στο Παρίσι με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα.

Εν πάση περιπτώσει έγιναν πολλά λάθη αλλά είχε επισυμβεί και κάτι πολύ σημαντικό. Η χώρα έπειτα από πέντε χρόνια βαριάς ύφεσης είχε αρχίσει να παίρνει ανάσες.

Δεν ήταν μόνο ότι ο τουρισμός έκανε ρεκόρ αλλά ήταν και η αισιοδοξία που είχε επιστρέψει στον κόσμο. Οι επιχειρήσεις άρχισαν να έχουν δουλίτσα, η κατανάλωση είχε αρχίσει να «τσιμπάει», ο κόσμος χαζοπλήρωνε δόσεις και εφορίες, τα μνημονιακά μέτρα είχαν αρχίσει να σταθεροποιούνται σε λογικά πλαίσια.

Εκείνο που δεν άλλαζε ήταν η καταστροφική αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έφτανε στα όρια της υπερβολής, για να μην πούμε στα όρια της προδοσίας. Διότι αν και έβλεπε και ο Τσίπρας ότι υπάρχει κάποια βασανιστική πρόοδος εντούτοις έπρεπε να καταστρέψει ό,τι καλό είχε κτιστεί με κόπο.

Πέρυσι τέτοια εποχή έμπαιναν οι βάσεις για την καταστροφική πορεία που έπαιρνε η χώρα και που σήμερα ζούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμαζόταν αν θυμάστε για το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». 

Αλλά που να θυμάστε τι είχε τάξει ο Αλέξης αφού προηγουμένως πίεζε ασφυκτικά για εκλογές. Από πέρυσι άρχισε να μιλά για δυσαρμονία του κόσμου με την κυβέρνηση, έλεγε ότι δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακόμη κι αν επιλεγεί αριστερός.

 Και μέσα στον Αύγουστο ο ανεκδιήγητος Γιάννης Μηλιός ως υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ετοίμασε την… έφοδο του Τσίπρα στα χειμερινά ανάκτορα της Θεσσαλονίκης.

Επιδόματα παντού, χιλιάδες προσλήψεις, κατάργηση νόμων, άνοιγμα της ΕΡΤ, κούρεμα χρέους και βεβαίως οι γνωστές απόψεις για την αλλαγή της Ευρώπης, για το ότι θα φοβηθεί η Μέρκελ και για το κύμα ανατροπής που φέρνουν οι… Ποντέμος της Ελλάδας.

 Ρίξτε μόνο μια ματιά στην ομιλία του Αλέξη στη ΔΕΘ που την ετοίμαζε προφανώς στις καλοκαιρινές του διακοπές στην Αίγινα μαζί με τον μπάρμπα Αλέκο και τους λοιπούς καφενόβιους της Αριστεράς.

Τότε δεν υπήρχε ο Γιάνης, αυτό το μιντιακό κατασκεύασμα του ολέθρου. Δεν υπήρχε η Ζωή, αυτό το δημιούργημα ενός αριστερού συστήματος που θεωρεί ότι οι ιδιαιτερότητες του καθενός τον κάνουν και ξεχωριστό. 

Τότε υπήρχε ο Μηλιός, ο Παππάς, ο Δραγασάκης, ο Σταθάκης, ο Τσακαλώτος και όλοι οι υποτίθεται νουνεχείς της Αριστεράς. Αυτοί που ένα χρόνο μετά έφεραν μια νέα Ελλάδα, κατεστραμμένη, εξευτελισμένη και κυρίως πιο φτωχή και πιο διαλυμένη σε σχέση με αυτή που ήταν πέρυσι το καλοκαίρι.

Όχι, δεν ήταν καλά τα πράγματα και πέρυσι αλλά γίνονταν καλύτερα. Από τον Αύγουστο του 2014 ξεκίνησε η μεγάλη κατηφόρα που ολοκληρώθηκε στη ΔΕΘ και φυσικά στις ατυχείς διαπραγματεύσεις με τους τροικανούς. 

Οι δανειστές οι οποίοι έχουν μερίδιο ευθύνης για το χάος. Δεν ήθελαν τον Σαμαρά, δεν του έδωσαν πέρυσι την αναδιάρθρωση του χρέους, δεν οδήγησαν την Ελλάδα σε πιο ασφαλή μονοπάτια και ξέρετε γιατί; Διότι η κυβέρνηση της Δεξιάς ποτέ δεν μπόρεσε να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις, σωστές και λανθασμένες, που πρότειναν οι ξένοι.

 Ενώ με την Αριστερά του χαβιαριού πόσο εύκολα έγιναν τα πράγματα. Ποιος φανταζόταν πέρυσι το καλοκαίρι βλέποντας τον Αλέξη στα κάγκελα κατά των Μνημονίων να είναι αυτός που επιχαίρει σήμερα για την επιτάχυνση της ψήφισης του πιο σκληρού Μνημονίου.

 Και ποιος θα φανταζόταν ότι την πιο σκληρή αντιπολίτευση στην αριστερή λαίλαπα δεν θα την έκανε η δεξιά αλλά ο… Λαφαζάνης. Ποιος θα περίμενε η ΝΔ που ήταν οι προδότες, οι γερμανοτσολιάδες και οι μνημονιακοί να στηρίζουν τώρα τους υβριστές τους για να μην πέσουν.

Ποιος θα περίμενε πέρυσι που η οικονομία είχε αρχίσει να ρολάρει ότι σήμερα θα παρακαλούσαμε για 60 ευρώ στις τράπεζες, οι επιχειρήσεις θα καταστρέφονταν η μία μετά την άλλη, χιλιάδες εργαζόμενοι θα ετοιμάζονταν να περάσουν στην ανεργία. 

Ποιος θα περίμενε ότι θα έπρεπε να υποστούμε ένα νέο μνημόνιο 90 δισ. με πολύ σκληρούς όρους και έναν Τσίπρα να είναι μνημονιακότερος και του… Σόιμπλε.

Ποιος θα περίμενε πέρσι το καλοκαίρι να μιλάμε για Ειδικά Δικαστήρια και προδότες της Αριστεράς που ετοιμάζονταν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Μέσα σε ένα χρόνο οι εγκληματίες της χώρας τα κατάφεραν όλα αυτά και το σκηνικό μοιάζει με το γνωστό θρίλερ «ξέρω τι έκανες πέρυσι το καλοκαίρι».

Όλοι ξέρουμε τι έγινε και πώς. Όλοι γνωρίζουμε τις ευθύνες όλων και όταν θα έρθει η ώρα της πληρωμής αυτή θα είναι βαριά.
Ξέρουμε τι κάνατε πέρυσι το καλοκαίρι Αλέξη, Νίκο, Ευκλείδη, Γιώργο, Γιάννη και Γιάνη. 

Ετοιμάζατε το έγκλημα, το κουκουλώσατε πίσω από τις ψευτοαριστερές και ψευτοπροοδευτικές σας παρλαπίπες και τώρα είστε εδώ, κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Ήρθατε, τα διαλύσατε όλα και νομίζετε ότι δεν ξέρουμε ή δε θυμόμαστε τι κάνατε πέρυσι το καλοκαίρι.


Η ώρα της κρίσης πλησιάζει. Το καλοκαίρι του 2016 δεν θα είναι όπως το σημερινό. Θα είναι χειρότερο για τη χώρα, θα πληρώσουμε όλοι τις επιλογές μας. Τουλάχιστον βάλαμε μυαλό;

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.