"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

.Πιάσαμε πάτο!

Η Ελλάδα έχει πέσει πολύ χαμηλά. Με λύπη το λέμε αυτό αλλά η χώρα που όλοι αγαπάμε, άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο, είναι πλέον στον πάτο. Και εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. Ασφαλώς το σάπιο πολιτικό κατεστημένο των τελευταίων 40 ετών έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην κατάντια της πατρίδας. Ασφαλώς και τα πολιτικά κόμματα, κι αυτά που κυβέρνησαν και τα άλλα, έχουν προκαλέσει ζημιά στη χώρα.

Όμως, κάπου πιστεύαμε ότι και ο κόσμος και το σύστημα είπαν ότι θα μπει τέλος στην κατηφόρα. Αυτό που ζει η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες της αριστερής διακυβέρνησης δεν έχει προηγούμενο και το ερώτημα είναι αν ο κόσμος, ο λαός, ο ψηφοφόρος θέλει αυτόν τον ευτελισμό της δημοκρατίας, της βουλής, των κομμάτων.

Πως για παράδειγμα ανέχεται ο πολίτης να είναι πρωθυπουργός ένας τόσο εξευτελισμένος πρωθυπουργός και από τους ξένους και από τους δικούς του και από τον ίδιο του τον εαυτό;

 Πώς μπορεί να ανέχεται να κυβερνά ένα κόμμα που είναι σπασμένο σε χίλια κομμάτια και που το ένα κάνει αντιπολίτευση στο άλλο.
Δεν χρειάζεται να υπάρχουν καν τα άλλα κόμματα στη Βουλή, τα καταφέρνουν μια χαρά η Ζωή, ο Λαφαζάνης, η λοιπή κομπανία και φυσικά ο Βαρουφάκης που έχει ακόμη λόγο και δεν ντρέπεται να μιλά.

Είναι δυνατόν μια Πρόεδρος της Βουλής να μιλά 50 φορές σε 24 ώρες, να υβρίζει τον πρωθυπουργό, να λέει δοτό κορυφαίο υπουργό, να πλακώνεται με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και να μένει στη θέση της;
Πώς μπορεί ένας πρωθυπουργός και αρχηγός κόμματος να κυβερνά ακόμη όταν δεν ξέρει τι κόμμα έχει;

Πώς γίνεται ένα μεγάλο μέρος του κόμματος να λέει ουσιαστικά προδότη τον αρχηγό του και να παραμένει στα ίδια έδρανα; Πώς γίνεται ο ψεκασμένος να έχει καταπιεί όλα τα μέτρα και δήθεν για τα μάτια του κόσμου να λέει ότι δεν θα ψηφίσει τις αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις; Και παρ’ όλα αυτά να συνεχίζει να είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας;

Πώς είναι δυνατόν να προαναγγέλλεται κόμμα εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ, να είναι έτοιμοι όλοι και κανείς να μην κάνει τίποτε γι΄αυτό;
Και πώς γίνεται μια κυβέρνηση να κυβερνά όταν βγάζει non paper και χαρακτηρίζει κορυφαίο στέλεχος και πρώην υπουργό περίπου… Σόιμπλε κι όμως να μην ντρέπεται γι’ αυτό;

Ο εξευτελισμός του πολιτεύματος και της Βουλής που ζήσαμε για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο. Δυστυχώς που το λέμε αλλά η Αριστερά στην Ελλάδα έχει γίνει το καλύτερο δεκανίκι για τα αντικοινοβουλευτικά κόμματα. Μ’ αυτά που βρίσκονται στα άκρα και που ήταν αυτά που ενίσχυαν το κίνημα… να καεί το μπο…λο η Βουλή. 

Κυρίως την άκρα δεξιά, τη Χρυσή Αυγή αλλά και τους κόκκινους φασίστες που δεν διαφέρουν και πολύ. Όλοι αυτοί οι άθλιοι εχθροί της Δημοκρατίας βρήκαν άξιους συμπαραστάτες στη Βαβέλ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο καθένας με τον τρόπο του ο Αλέξης, η Ζωή, ο Λαφαζάνης κ.λπ. έχουν γίνει οι Δούρειοι Ίπποι για τους δολοφόνους της χώρας.

Δυστυχώς θα ζήσουμε πολύ άσχημες καταστάσεις, με ή χωρίς εκλογές και η ευθύνη βαρύνει την αριστερά. Ο εξευτελισμός του δημοκρατικού πολιτεύματος και βασικών θεσμών όπως η Βουλή, η κυβέρνηση ή και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι μια απλή υπόθεση. Δεν είναι ένα αστείο για να γελάμε στις ξαπλώστρες. 

Κάποτε θα το καταλάβουν και οι… αφασίες του ελληνικού λαού που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ευτελίζοντας τους θεσμούς θα κάνουν καλύτερη την Ελλάδα. Κάποτε θα το καταλάβουν και οι πολιτικοί μας, απ’ όλα τα μέρη του κοινοβουλίου αλλά κυρίως από την κυβερνώσα αριστερά ότι μπορεί να παίζουν πολιτικά παιχνίδια αλλά δεν μπορεί να παίζουν με τις τύχες του ελληνικού λαού και του μέλλοντος της πατρίδας.


Το θέατρο των τελευταίων ημερών ας είναι το τελευταίο αλλά πολύ αμφιβάλλουμε. Και πολύ φοβούμαστε ότι οι λύκοι των άκρων χαίρονται. Οι φασίστες απ’ όπου κι αν προέρχονται τρίβουν τα χέρια τους.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.