"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

.Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Η δήλωση περί συγκέντρωσης χρημάτων από επιχειρηματίες, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη χθες στο MEGA προκαλεί πολιτική θύελλα και άγρια σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. 
Προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, προκειμένου να διερευνηθεί αν διαπράττονται αδικήματα που σχετίζονται με δωροδοκίες βουλευτών. 
O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χαιρέτισε την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τις δηλώσεις του εκπρόσωπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  και τον κάλεσε  να τεκμηριώσει τις καταγγελίες του, διαφορετικά, όπως είπε,  «αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας». 
Ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου είναι το θέμα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την προσεχή Τετάρτη στις 6 το απόγευμα.

Ερωτηθείς εάν υιοθετεί το επίμαχο δημοσίευμα περί «κουμπαρά», ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ότι «ο φόβος φυλά τα έρμα». 
«Ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ  
«Ο κ. Σκουρλέτης έκανε μια αναφορά πάνω σε ένα δημοσίευμα. Ήταν πάρα πολύ ακριβής και μελετημένη η τοποθέτησή του. Κινήθηκε όπως θα έπρεπε και έχει την απόλυτη στήριξή μας πάνω σ’ αυτήν την αποστροφή», δήλωσε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως η προκαταρκτική εξέταση θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας. »
Οποίος έχει να πει οτιδήποτε ας το πει. Αλλιώς ας πάψει να δηλητηριάζει το δημόσιο βίο και κυρίως ας πάψει να εκδηλώνει την πρόωρη αλαζονεία του με εκβιασμούς, απειλές και συκοφαντίες. 
Δηλώσεις «σχετικά με το σοβαρό, όπως το χαρακτηρίζει θέμα των καταγγελιών για χρηματισμό βουλευτών» θα κάνει σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Μέσα σε αυτό το κλίμα πόλωσης, προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ κατά 6,5 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου δίνειδημοσκόπηση της εταιρείας της GPO για το MEGA. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26,7%  έναντι 20,2% της ΝΔ, τρίτο κόμμα έρχεται το Ποτάμι με 6% και ακολουθούν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή με 5,7% ΠΑΣΟΚ 4%, ΑΝΕΛ οριακά στο 3%, ενώ η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται κάτω από το 1%. 
Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 18,2%. Στο ερώτημα για το ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός το 43,1% απαντά ο Αντώνης Σαμαράς και το 37,2% ο Αλέξης Τσίπρας. Στο ενδεχόμενο ανατροπής της κυβέρνησης και της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών διαφωνεί το 50,5% των ερωτηθέντων, και συμφωνεί 45,9%. 

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.