"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

.Είστε ο Παναγιώτης ο Λαφαζάνης

Κώστας Γιαννακίδης 
Είστε ο Παναγιώτης ο Λαφαζάνης. Και ο Αλέξης Τσίπρας κάνει το λάθος να σας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Υπάρχει περίπτωση να μη τη δώσετε; Και με τα δύο χέρια. Αν δεν τη δώσετε, θα πάρετε στην καμπούρα σας την ιστορική μομφή για την ανατροπή της πρώτης αριστερής κυβέρνησης. Εντάξει, αυτό δεν σας απασχολεί, διότι η μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν είναι πια αριστερή. 
Με εκλογές, όμως, εντός τριων εβδομάδων, δεν προλαβαίνετε ούτε πανό να φτιάξετε. Επίσης υπάρχουν και κάποιες άλλες λεπτομέρειες με βουλευτές που ανησυχούν για την απώλεια της έδρας και του μισθού και διάφορα ταπεινά που, ναι, φύονται και σε αριστερές συνειδήσεις. Είπαμε, δεν είναι όλοι σαν και εσάς, δεν είναι όλοι Πάναγιώτης Λαφαζάνης.
Και επειδή είστε ο Παναγιώτης ο Λαφαζάνης, ξέρετε ότι υπάρχει ακόμα ένας σπουδαίος λόγος για να μη γίνουν εκλογές. Όχι δεν είναι η αξιολόγηση. Ποιος τη βράζει την αξιολόγηση; Είναι ο χρόνος που θα βοηθήσει εσάς να οργανωθείτε, ενώ ταυτόχρονα θα σκάβει ρυτίδες στο λερωμένο μέτωπο του Τσίπρα. Συνεπώς; 
Ας πούμε ότι θα σας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, το έγραψε και η «Αυγή». Ε, για να μην εκτεθείτε κιόλας, θα δηλώσετε «παρών» ή θα κάτσετε πάνω σε μία βολική αποχή. Θα συγκρατηθείτε, εκτός και αν ήδη ακούτε μέσα σας τον Πάνο Τζαβέλλα να σας καλεί στο αντάρτικο λημέρι. Λογικά, όμως, η δεδηλωμένη δεν θα χαθεί και ο Τσίπρας θα πάει να μαζέψει ΕΝΦΙΑ. 

Και μετά; Θα δούμε. Σίγουρα η προκήρυξη εκλογών για εσωκομματικό θέμα δυσκολεύει. Μπορεί να μην έχει μείνει τίποτα όρθιο, όμως κάποια προσχήματα παριστάνουν τα καλάμια για να κρύβουμε τη γύμνια μας. Γίνεται ο Τσίπρας να πάει σε εκλογές όταν πήρε 222 ψήφους στο σημαντικότερο νομοθέτημα που έφερε στη Βουλή; (Μην υπερβάλουμε, δεν έχει φέρει και πολλά.) 
Ασφαλώς και γίνεται, όμως πλέον θα είναι περισσότερο εκτεθειμένος στην αλήθεια. Θα σέρνει τη χώρα σε εκλογές επειδή άνοιξε ρήγμα στο κόμμα. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί. Πρώτη φορά. Μαζί με την Αριστερά. Και θα συμβεί επειδή θέλετε και εσείς την ευκαιρία σας. Εκείνος την είχε, γιατί να μην την έχετε και εσείς που είστε ο Παναγιώτης ο Λαφαζάνης;

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.