"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

.Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει τα ματάκια του μόνος του

Αυτές οι εκλογές θα είναι οι πιο περίεργες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Αν ο Τσίπρας τις χάσει, διόλου απίθανο, θα τις χάσει αυτός και μόνον αυτός. Δεν θα έχει κερδίσει η αντιπολίτευση, αλλά το κυβερνών κόμμα θα έχει καταφέρει να διαλύσει ένα ρεύμα που μέχρι πρότινος φάνταζε πανίσχυρο.

Είναι νωρίς για προβλέψεις και οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ντέρμπι είναι επίφοβες. Άλλωστε είναι καλοκαίρι, ο κόσμος απαντά χαλαρά, δεν έχουν καν προκηρυχθεί οι εκλογές, δεν έχει υπάρξει ούτε ένα σποτ.

 Γενικώς δεν έχουν πολιτικό «πόλεμο» και ακραία πόλωση ώστε να βγάλουμε συμπεράσματα για το τελικό αποτέλεσμα. Θα αλλάξουν πολλά τον επόμενο μήνα.

Αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο όμως είναι ότι ο Τσίπρας κάνει τα πάντα για... να χάσει. Να το κάνει γιατί θέλει να δραπετεύσει και να μην υλοποιήσει το μνημόνιο που υπέγραψε; 

Να το κάνει γιατί είναι άχρηστος και δεν μπορεί να διαχειριστεί δύσκολα και πολυσύνθετα πολιτικά προβλήματα; Να γίνονται όλα γιατί υπάρχει κάποιο «μεγάλο μυστικό»; Ότι κι αν συμβαίνει αυτή τη στιγμή το κλίμα είναι αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκινά την προεκλογική περίοδο έχοντας όλα τα αρνητικά που θα μπορούσε να έχει ένα κόμμα.

Κατ' αρχάς του έχει φύγει το μισό υπουργικό συμβούλιο. Ακόμη και ο Τσακαλώτος θέλει να μην είναι υποψήφιος γιατί σου λέει: «εγώ να φάω το ξύλο για τις ανοησίες του Βαρουφάκη; Εγώ να εφαρμόσω το μνημόνιο που δεν... θέλει ούτε ο Τσίπρας;»

Εκτός λίστας θέλει να είναι και ο Σακελλαρίδης ο οποίος υποβαθμίστηκε στον πρόσφατο ανασχηματισμό που πήρε υπουργείο μέχρι και ο Χαϊκάλης. Ανήκει στη γενιά του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πιο ριζοσπαστική. Δεν θέλουν με τίποτε και ο Δρίτσας με την Χριστοδουλοπούλου ενώ η κίνηση των «53» ετοιμάζεται για... άλλες πολιτείες.

Στις τοπικές οργανώσεις γίνεται της... Πόπης. Φεύγουν όλοι και αφήνουν άδεια τα γραφεία. Στην Πρέβεζα παραιτήθηκαν όλοι, στην Κέρκυρα οι μισοί, στη Θεσσαλονίκη γίνεται χαμός. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα ακόμη και στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, έστω κι αν είναι με λίστες γιατί από αυτές έχουν φύγει πάρα πολλοί.
Στον εμφύλιο και το σκηνικό διάλυσης προστίθενται κι άλλα:

Για παράδειγμα η Ζωή την οποία πληρώνουν αφού την άφησαν αχαλίνωτη. Η Πρόεδρος κάνει τόσο σκληρή αντιπολίτευση που ούτε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης μαζί δεν κάνουν.
Επίσης, το κόμμα Λαφαζάνη έχει... ρεύμα και θα κόψει μεγάλο ποσοστό.

Σκάει και η υπόθεση του Αλέξη Μητρόπουλου που ζητείται η άρση ασυλίας του και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια.

Βάλτε και τους αβγουλάδες των ΑΝΕΛ που είναι με το ένα πόδι... εκτός Βουλής. Βάλτε και όλα αυτά τα ξεφτιλίκια με τις διαδικασίες – εξπρές για εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου μόνο και μόνο για να μην έρθουν τα σκληρά μέτρα. Βάλτε και την οργή του κόσμου για τα ψέματα ή για το γεγονός ότι βαρέθηκε ο κόσμος να ψηφίζει.

Βάλτε και το γεγονός ότι ο Τσίπρας έχει κρυφτεί και δεν εμφανίζεται πουθενά. Εδώ του ζητούν ντιμπέιτ που ζητούσε αυτός χρόνια και έχει πιει το αμίλητο νερό.

Γενικώς, την ίδια στιγμή που η αντιπολίτευση είναι σχετικά... χαλαρή, ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει τα ματάκια του μόνος του. Και μην εκπλαγείτε αν δείτε τα ποσοστά του σε ελεύθερη πτώση. Υπάρχει βουβή οργή για τους υποκριτές με αποτέλεσμα στις εκλογές να υπάρξουν ενδεχομένως πολλές εκπλήξεις. Κι ένα είναι σίγουρο. 

Το πολιτικό σκηνικό θα είναι κατακερματισμένο και αυτό που φοβίζει είναι η ακυβερνησία. Θα κάνουν συμμαχίες που τώρα απορρίπτουν οι Συριζαίοι; Θα φύγει ο Τσίπρας; Και γιατί να πηγαίνουμε σε εκλογές και να γίνουν όλα όσα θα μπορούσαν να γίνουν τώρα;

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.