"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

.Η ώρα του Πανούση

Αυτήν τη φορά τα πράγματα είναι σοβαρά. Ούτε με τον Φίλη έχουμε να κάνουμε, ούτε με τον Φλαμπουράρη, ούτε με τον Κατρούγκαλο. Και κυρίως δεν έχουμε να κάνουμε με καμιά από τις γνωστές μεγαλοστομίες τους με τις οποίες πασχίζουν να συγκαλύψουν την προφανέστατη ανικανότητά τους να μοιράσουν έστω και δύο γαϊδάρων άχυρα.

Η δημόσια αναφορά τού μέχρι πρότινος υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση σε σχέσεις πολιτικών με την τρομοκρατία είναι τυπικά τουλάχιστον η σοβαρότερη καταγγελία που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από πολιτικό. 

Υπό την προϋπόθεση, φυσικά, ότι είναι βάσιμη, ότι αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδέεται με συγκεκριμένα γεγονότα. Και αυτά και μόνον αυτά είναι που πρέπει να μας ενδιαφέρουν και άρα να ευχόμαστε ή και -γιατί όχι;- ν’ αξιώνουμε να πληροφορηθούμε.

Φυσικά ότι πολλοί έσπευσαν να πάρουν θέση επί της καταγγελίας, μόνο περίεργο δεν είναι. Προσωπικά, όμως, ελάχιστα μ’ ενδιαφέρει τι θα πουν και αν θα πουν οι «Πυρήνες της Φωτιάς» ή ποια πολιτική εκμετάλλευση θα επιδιώξει να κάνει το ένα ή το άλλο κόμμα ή ακόμη και πώς θ’ αντιδράσουν οι κυβερνώντες και ειδικότερα ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του. 

Κι αυτό όχι επειδή η υπόθεση δεν τους αφορά, αλλά επειδή το μόνο που δικαιούνται και οφείλουν να κάνουν σ’ αυτήν τη φάση είναι ν’ αξιώνουν από τον Πανούση να δώσει τα στοιχεία του στη Δικαιοσύνη και από τη Δικαιοσύνη να τον καλέσει να εξηγήσει ποιους και για ποιες συγκεκριμένες ενέργειες εννοεί.

Μέχρι να συμβούν αυτά σοβαρή πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί να γίνει. Κι αυτό είναι κάτι που είμαι βέβαιος ότι εκείνος που πρώτος το αντιλαμβάνεται είναι ο ίδιος ο καταγγέλλων. Ο τρόπος με τον οποίο έχει πολιτευτεί δείχνει σοβαρό και υπεύθυνο άνθρωπο, που, αν μη τι άλλο, ξέρει ότι τέτοιου είδους αποκαλύψεις ή δικαιώνονται επειδή συνοδεύονται από ονοματεπώνυμα και γεγονότα ή γίνονται μπούμερανγκ για όποιον τις κάνει.

Λογικά ο Πανούσης έχει απασφαλίσει βόμβα μεγατόνων. Και υπήρξε επιλογή του να το κάνει. Αρα ή έχει τρελαθεί ή η συνέντευξή του ήταν απλώς μερικές σκηνές από το έργο των επόμενων ημερών.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.