"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Παρακράτος Τσίπρα;

Μια ανακοίνωση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της Ελλάδας πέρασε στα ψιλά εν μέσω Χριστουγέννων, ωστόσο, οι δικηγόροι αποκαλύπτουν μια πολύ βρόμικη και πολύ σκοτεινή υπόθεση που εξυφαίνουν τα υπόγεια του Μαξίμου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρώτη φορά αριστερά, δια του… δεξιού και πολύ Καραμανλικού μάλιστα Παπαγγελόπουλου, προώθησε στη βουλή διάταξη με την οποία επιτρέπεται η χρήση από τη Δικαιοσύνη αποδεικτικού υλικού που αποκτήθηκε με παράνομα μέσα. Δηλαδή ό,τι CD ή στικάκια έχουν αποκτηθεί παρανόμως θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν… εννοείται κατά το δοκούν.
Οι δικηγορικοί σύλλογοι επισημαίνουν ότι η επίμαχη ρύθμιση «διευρύνει (και μάλιστα σημαντικά) τα δικαιοκρατικά ελλείμματα, που ήδη καταγράφονται για την επίτευξη του σκοπού της καταπολέμησης της διαφθοράς».
Παράλληλα, οι δικηγόροι εκφράζουν το φόβο ότι «με την ψηφισθείσα διάταξη ανοίγει ο δρόμος για την ελεύθερη κυκλοφορία άγνωστης προελεύσεως λιστών, οι οποίες θα αξιοποιούνται αδιακρίτως σε βάρος δικαίων και αδίκων για την απόδειξη οικονομικών εγκλημάτων» και θεωρεί ότι «η καταπολέμηση της διαφθοράς οφείλει να διεξάγεται με τήρηση των συνταγματικών εγγυήσεων και σεβασμό των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου και δεν πρέπει να επιδιώκεται με οποιοδήποτε τίμημα».
Η διάταξη μάλιστα πέρασε με ιδιαίτερη σπουδή στο νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης, γεγονός ιδιαίτερα ύποπτο καθώς κανείς δεν είχε ενημερωθεί. Είναι μήπως ή όχι ένα… «σύμφωνο διαπλοκής» που στήνει ο Παπαγγελόπουλος κατ’ εντολήν του Τσίπρα βεβαίως;
Γιατί τόση βιασύνη και γιατί τόση προχειρότητα; Θα κυκλοφορούν δηλαδή CD και στικάκια στην Ομόνοια και θα τα παίρνουν οι εισαγγελείς να τα αξιοποιούν ακόμη κι αν έχουν αποκτηθεί παράνομα;
Διότι δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με οικονομικό έγκλημα που μπορεί και να μην είναι καθόλου έγκλημα βεβαίως. Μπορεί οποιοσδήποτε να έχει βγάλει τα λεφτά του στο εξωτερικό και να βρίσκεται σε κάποια λίστα τράπεζας. Τι θα γίνει αν τον κρατάει στο χέρι ο κάθε... εισαγγελέας;
Αλλά πληροφορούμαστε ότι η υπόθεση έχει πολύ βάθος. Ακούγεται στην πιάτσα π.χ. ότι τα «βαλιτσάκια» δεν είναι μόνον της ΕΥΠ πλεονέκτημα. Δεν τα χρησιμοποιεί μόνον αυτή για να συλλαμβάνει τρομοκράτες ή κλέφτες. Ακούγεται στην πιάτσα ότι με μερικές χιλιάδες ευρώ επιχειρηματίες έχουν αγοράσει προϊόντα υποκλοπής και καταγράφουν τα πάντα. Λέγεται επίσης ότι «κοριοί» που έχει η ίδια η κυβέρνηση στήσει σε διάφορα σημεία της Αθήνας καταγράφουν στόχους που έχουν ενδιαφέρον. Υπουργούς, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, δημοσιογράφους.
Τι θα γίνει λοιπόν αν αυτό το προϊόν υποκλοπής φτάσει στα χέρια των εισαγγελέων ή πολύ χειρότερα σε ορισμένα τζιμάνια στο Μαξίμου; Θα θέσουν ή όχι σε ομηρία εκατοντάδες άτομα που μπορεί και να μην έχουν κάνει απολύτως τίποτε παράνομο αλλά π.χ…. κερατώνουν τη γυναίκα τους ή ακόμη και την γκόμενά τους;
Όλη η Ελλάδα τείνει να γίνει ένα απέραντο «βαλιτσάκι» και ο πρώην δεξιός επικεφαλής της ΚΥΠ, φίλος του Καραμανλή (που υποτίθεται ότι κάποιοι παρακολουθούσαν), υμνητής του Τσίπρα που μέχρι και Εθνάρχη τον είπε, ο Δ. Παπαγγελόπουλος πρωτοστατεί σε μια πολύ περίεργη υπόθεση που την καταγγέλλουν κι όλοι οι δικαστές. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση που θα μας απασχολήσει πολύ τους επόμενους μήνες.

Το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίσαμε 11 μήνες τώρα. Ελπίζουμε να μην μάθουμε και το παρακράτος του Αλέξη...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.