"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

.Οι φαύλοι πέφτουν, οι πατριώτες να ετοιμάζονται...

Πριν από μερικά χρόνια, όταν κυβερνούσε ο πραγματικός Ανδρέας, όχι ο ψευτοΑλέξης που τον υποδύεται, κάποια εφημερίδα είχε γράψει «Πέφτει ο φαύλος». Ήταν η εποχή που τα σκάνδαλα με τα πάμπερς και τα «κωλόσπιτα» ήταν στην πρώτη γραμμή, ο Παπανδρέου και το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» κατήγγειλαν διαπλοκή, πολιτικές διώξεις, δημοσιογράφους που είχαν στοχοποιήσει την κυβέρνηση και άλλα τέτοια. Η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι μόνο μια φορά αλλά πάντα ως φάρσα.
Κάθε φορά που μια κυβέρνηση στριμώχνεται στα σχοινιά, κάθε φορά που βλέπει να πλησιάζει το τέλος της, καταφεύγει στη γνωστή τακτική. Απειλεί, στέλνει «μηνύματα», βρίζει, γκρινιάζει, κάνει «πρακτοριλίκια», καταγγέλλει διάφορα άγνωστα συμφέροντα και συστήματα.
Ακριβώς σ’ αυτή την «τρύπα» έχει πέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάσταση είναι δύσκολη δύο μήνες μετά τις εκλογές, το πρόγραμμα δεν βγαίνει, η ανικανότητα είναι καθημερινό φαινόμενο, αυτά που υποσχέθηκε ο Τσίπρας δεν γίνονται ούτε στον αιώνα τον άπαντα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όσοι σοβαροί έχουν μείνει αναρωτιούνται πόσο «νούμερα» είναι όλοι αυτοί οι περαστικοί που κυβερνούν. Την ίδια στιγμή φαντάζει ως μοναδική λύση για τη χώρα μια οικουμενική κυβέρνηση με διωγμό βεβαίως του Τσίπρα που έκανε τεράστια ζημιά στη χώρα.
Παρ’ ότι είναι η μόνη λύση, αμυνόμενο το Μαξίμου διατείνεται ότι πρόκειται για σχέδιο διαπλεκόμενων που ποτέ όμως δεν ονοματίζει. Όπως είπε και ο Αλέξης «δεν είμαι χρυσός οδηγός για να λέω ονόματα».
Δεν πειράζει, η σύγχρονη πολιτική ιστορία είχε πολλούς τέτοιους πρωθυπουργούς, πολλούς τέτοιους υπουργούς που αλυχτάνε σαν τα σκυλιά μπας και αποτρέψουν το καραβάνι του κόσμου να τους εγκαταλείψει.
Η εικόνα της κυβέρνησης είναι απλά αυτή μιας κυβέρνησης που καταρρέει και μόνο ο χρόνος που θα σκάσει με πάταγο έχει μείνει να ξεκαθαριστεί. Και σίγουρα θα υπάρξουν αρκετές εφημερίδες που θα βάλουν τίτλο «Πέφτει ο φαύλος». Το ερώτημα που τίθεται, πάντως, είναι τι θα γίνει την επόμενη ημέρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή έχει την κυριαρχία στην κοινωνία αλλά αποδυναμώνεται ραγδαία. Ο Τσίπρας έχει ακόμη ερείσματα στο λαό αλλά ήδη οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι ικανός γεννιέσαι δεν γίνεσαι. Και ο πρωθυπουργός δεν γεννήθηκε ικανός, δεν μορφώθηκε, δεν έφτυσε αίμα για να γίνει καλύτερος. «Τζαμπατζής» της ζωής και της πολιτικής ήταν και είναι.
Με τη ραγδαία επιδείνωση του κλίματος στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αρχίσουν να σκέφτονται το μετά. Η Νέα Δημοκρατία ή μάλλον η κεντροδεξιά οφείλουν να προετοιμαστούν για παν ενδεχόμενο. Θα είναι με τη μορφή της ΝΔ σήμερα; Θα είναι κάτι καινούργιο; Ό,τι κι αν είναι πρέπει να στηθεί γρήγορα και με τρόπο που θα γίνει κατανοητό στον κόσμο ότι είναι η μόνη ελπίδα. 
Οι φιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις, που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις, που δεν έχουν ξεχάσει τις βασικές αστικές αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας, της καταπολέμησης της διαφθοράς και της κομματοκρατίας, πρέπει να κινητοποιηθούν. Πρέπει να υπάρξουν οι άνθρωποι εκείνοι που θα παίξουν ενεργό ρόλο στη χώρα και θα την φέρουν σε ίσιο δρόμο.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει. Η Ελλάδα, η πατρίδα μας βρίσκεται ξανά στο χείλος του γκρεμού αλλά πλέον δεν υπάρχει δίχτυ ασφαλείας. Οι πραγματικοί πατριώτες θα βγουν μπροστά όταν ο φαύλος θα πέσει και θα αφήσει καμένη γη. Όσοι αγαπούν την Ελλάδα πρέπει να ηγηθούν ενός εθνικού εγερτηρίου για να σωθεί η παρτίδα και η πατρίδα. Οι επόμενοι μήνες θα κρίνουν πολλά για το μέλλον των παιδιών μας.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.