"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

.Τον… Σταυρό του μαρτυρίου του ελληνικού λαού ποιος θα πέσει να τον αρπάξει;

Θεοφάνεια σήμερα, βοήθειά μας. Μεγάλη γιορτή για τους Χριστιανούς, τους κανονικούς κι όχι τους γιαλαντζί. Θα θυμάστε τα περιστέρια που άφηνε στον αέρα πέρυσι από το λιμάνι του Πειραιά ο Αλέξης. Τότε κάλπαζε προς την εξουσία και ήθελε πολύ τις ψήφους της Εκκλησίας. Και έκανε τα πάντα για να τις κερδίσει. Ακόμη και τον καλό χριστιανό. Πέρυσι, όπως και φέτος, ο ίδιος μητροπολίτης ήταν στον Πειραιά, ο Σεραφείμ, με τις ίδιες ιδέες, τις ίδιες εμμονές και αντιδράσεις. Τότε δεν τους πείραζε τους Συριζαίους η ακραία στάση του ιεράρχη, φέτος το θυμήθηκαν;
Είναι εκνευρισμένος ο Αλέξης από τον Σεραφείμ γιατί αντέδρασε με πολύ ένταση στο σύμφωνο συμβίωσης. Δηλαδή τι ήθελε να κάνει ένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας; Να διοργανώσει gay parade όπου θα χορεύουν οι αδερφές μαζί με τα παλικάρια; Ή να προσκαλέσει σήμερα στον Πειραιά τον Βαλλιανάτο να πέσει να πιάσει τον σταυρό και να δώσει μετά ένα ρουφηχτό φιλί στον σύντροφό του;
Εν πάση περιπτώσει ακόμη και το γεγονός ότι ο Τσίπρας δεν πάει Πειραιά, ακόμη και το γεγονός ότι η ΕΡΤ δεν θα μεταδώσει την τελετή, όπως κάνει κάθε χρόνο, δείχνει το μίσος των ψευτοαριστερών και το ψέμα που κουβαλάνε μέσα τους.
Όμως, αν αύριο κάποιοι πέσουν να πιάσουν τον σταυρό στα αγιασμένα νερά, τον… Σταυρό του μαρτυρίου του ελληνικού λαού ποιος θα πέσει να τον αρπάξει; Πότε θα απαλλαγούμε από το βάρος που επί έξι χρόνια μας έχει τσακίσει; Και πότε τελικά θα μας… φωτίσει το Αγιο Πνεύμα να δούμε την πραγματική κατάσταση στη χώρα, αφού πρώτα δούμε τις δικές μας ευθύνες;
Σήμερα… φαίνεται ο Θεός, λένε κάποιοι που πιστεύουν πραγματικά. Σήμερα τα Φώτα και ο Μεγάλος Αγιασμός, όμως, η Ελλάδα δεν έχει το κουράγιο ούτε να γιορτάσει. Ποιος θα φωτίσει τους Κατρούγκαλους να πάψουν να μας εξαπατούν; Ποιος θα αγιάσει τα μιάσματα που μας κυβερνούν; Ποιος θα βρει αν έχουν το… Θεό τους όλοι εκείνοι που κατέστρεψαν την Ελλάδα, και τώρα και τα προηγούμενα χρόνια;
Πέρυσι τα Φώτα η χώρα ζούσε σε προεκλογική περίοδο και οι πολίτες σε κλίμα ευφορίας. Τα ψέματα του Τσίπρα είχαν δημιουργήσει μια επίπλαστη ευτυχία, μια αίσθηση ότι θα αλλάξουν τα πάντα, ότι έρχεται ο σοσιαλιστικός παράδεισος να διώξει τη Μέρκελ και τους δανειστές. Κι ότι τα λεφτά υπάρχουν και θα μοιραστούν σε όλους.
Ένα χρόνο μετά η χώρα δεν έχει από κάπου να πιαστεί. Τα φώτα της Ελλάδας τρεμοπαίζουν, η αριστερά απογοήτευσε, η κεντροδεξιά είναι ανύπαρκτη, κανένας πολιτικός, κόμμα ή φορέας δεν είναι σε θέση να εμπνεύσει.
Πέρυσι ο «άθεος» Τσίπρας άφηνε το περιστέρι της ελπίδας και της ειρήνης και δήλωνε: ««Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία μια λαμπρή γιορτή για τον ελληνικό λαό. Εγώ να ευχηθώ το φως της δικαιοσύνης και της αλήθειας να ζεσταίνει από εδώ και εμπρός την πατρίδα μας».
Ένα χρόνο μετά το φως της αλήθειας και της δικαιοσύνης έχει μετατραπεί σε τσουνάμι μίσους, ανομίας, παράτυπων διαδικασιών, ΠΝΠ που προσβάλλουν τη δημοκρατία και μιας σειράς ψεμάτων που «παγώνουν» τους πολίτες.

Σ’ αυτή τη σημαντική γιορτή, λοιπόν, το φως της ελπίδας έχει σβήσει και κανείς δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα… φανεί λύση στην άκρη του τούνελ. Το ασφαλιστικό και τα όσα θα ακολουθήσουν είναι η θύελλα που σβήνει τα φώτα, που διώχνει τα περιστέρια της ελπίδας, που «βρομίζει» τα καθαγιασμένα νερά σε όλη τη χώρα. 

Δυστυχώς έρχονται ακόμη χειρότερες ημέρες για την πατρίδα αλλά το μόνο παρήγορο είναι ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν έχει πολλά ψωμιά. Οι «άσοι» στο μανίκι του Αλέξη, η προσφυγή στον χριστιανισμό, τα περιστέρια και τα επικοινωνιακά κόλπα στέρεψαν. Τα φώτα της ράμπας έσβησαν οριστικά όσο και αν με τεχνητά μέσα προσπαθούν να τα κρατήσουν ανοικτά.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.