"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

.Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα λέει ο σοφός λαός. Και να μας συμπαθούν οι… συμπαθείς υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ αλλά όλο αυτό το παιχνίδι εξουσίας, το γαλάζιο Game of Throne μοιάζει περισσότερο με μονομαχία όνων που δεν έχουν τι να κάνουν, κάτι καινούργιο να δώσουν και μάχονται σε έναν αχυρώνα παντελώς ξένο με τον ελληνικό λαό και τις ανάγκες του.
Την ίδια στιγμή που εκθεμελιώνεται το ασφαλιστικό σύστημα και εκατομμύρια Έλληνες βλέπουν με απόγνωση να παίζεται στις πλάτες του το θέατρο του παραλόγου της κυβέρνησης στο γαλάζιο στρατόπεδο ρίχνουν τον ύπνο του δικαίου.
Βγαίνει ο Μεϊμαράκης και λέει ότι δεν χρειάζεται μόνο ηλικιακή ανανέωση η ΝΔ, εννοώντας προφανώς ότι αυτός θα φέρει την ανανέωση ιδεών στο κόμμα, αν και έχει περάσει τα 60 και είναι πάνω από 40 χρόνια στην παράταξη.
Ο δε Μητσοτάκης φωνάζει για να τον ακούσουν: «Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος, δεν ξέρω τι σημαίνει η λέξη». Καθένας με τον πόνο του δηλαδή και όλοι μαζί στην κοσμάρα τους. Ο Βαγγέλας είναι στεναχωρημένος που δεν είναι κανένα… τζόβενο να προσελκύσει νέους ανθρώπους που θα τον πιστέψουν. Ο δε Μητσοτάκης, γιος του Δράκουλα μην το ξεχνάμε, φοβάται ότι θα τον πουν πολύ ακραίο νεοφιλελεύθερο. Κι αυτός, καλό παιδί γαρ, δεν θέλει να κακοχαρακτηριστεί, δεν θέλει να γίνει η Θάστερ της Ελλάδας.
Και κάπως έτσι οδηγούμαστε στις εκλογές της Κυριακής όπου κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Περιμένοντας αν ο «χρησμός» του Τζιτζικώστα θα είναι υπέρ του Βαγγέλα, καραμανλικού υποψηφίου από εκεί που προέρχεται κι αυτός ή της ανανέωσης που υποτίθεται ότι ο ίδιος αντιπροσώπευε αλλά απέτυχε παταγωδώς.
Ο Μεϊμαράκης λέει μια αλήθεια. Η ανανέωση δεν μπορεί να είναι μόνο ηλικιακή, άλλωστε το απέδειξε και ο Τζιτζικώστας που θα θυμάται για χρόνια το προσωπικό του Βατερλό. Η ΝΔ χρειάζεται κατεδάφιση, τα υλικά να βγούνε για πούλημα και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα. Διότι αν μείνει το κόμμα ως έχει, με τον έναν πρόεδρο και τον άλλον νούμερο 2 και αντιπρόεδρο, τότε η Κυριακή που έρχεται απλά θα σημαίνει το τέλος της ΝΔ.
Όμως, για να υπάρξουν αλλαγές στην κεντροδεξιά, για να πάρει μπρος ο χώρος που θα κληθεί να διασώσει την Ελλάδα από την αριστερή λαίλαπα, χρειάζονται και οι πολίτες να δώσουν το δικό τους στίγμα. Και οι Νεοδημοκράτες και όλοι οι υπόλοιποι. Διότι δεν μπορεί να θέλεις στα λόγια ανανέωση προσώπων και ιδεών αλλά ταυτόχρονα να ψηφίζει το εντελώς αντίθετο. Για παράδειγμα σε δημοσκόπηση της Pulse, καταλληλότερος να επιτύχει την ανανέωση της ΝΔ, τη διεύρυνση των ορίων της, την εκλογική της νίκη και την άσκηση της αντιπολίτευσης, εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο Βαγγέλης Μειμαράκης κρίνεται ως καταλληλότερος να εγγυηθεί την ενότητα του κόμματος
Οι πολίτες απαντούν ότι, η ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας, η διεύρυνση των ορίων της παράταξης και η εκλογική της νίκη θεωρούνται τα τρία πιο σημαντικά στοιχεία, εν όψει της εκλογής του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Στο ερώτημα ποιο από τα παρακάτω θεωρείτε πιο σημαντικό, οι ερωτώμενοι απάντησαν: 20% την ανανέωση του κόμματος, 19% τη διεύρυνση του κόμματος.
Στο ερώτημα ποιος από τους δύο (Μεϊμαράκης ή Μητσοτάκης) μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα την ανανέωση του κόμματος, το 38% των ερωτηθέντων απαντούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης , το 23% ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και το 33% κανένας από τους δύο.
Στο ερώτημα ποιος μπορεί να καταφέρει καλύτερα το άνοιγμα και τη διεύρυνση των ορίων της σημερινής ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 37% έναντι 23% του Βαγγέλη Μειμαράκη, ενώ το 31% των ερωτηθέντων απαντά κανένας από τους δύο.
Στο ερώτημα ποιος από τους δύο μπορεί να οδηγήσει το κόμμα στη νίκη και να γίνει καλύτερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 31%, έναντι 21% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ το 37% απαντά κανένας από τους δύο.
Στο ερώτημα ποιος μπορεί να ασκήσει καλύτερη αντιπολίτευση, το 36% των ερωτηθέντων απαντούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 25% ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και το 30% κανένας από τους δύο.
Στο ερώτημα ποιος από τους δύο μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα την ενότητα του κόμματος, το 36% των ερωτηθέντων απαντά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, το 26% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 29% κανένας από τους δύο.
Στην παράσταση νίκης (ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει τελικά στις εκλογές για αρχηγό της ΝΔ), ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 46%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 30%, ενώ το 24% δεν έχουν διαμορφώσει άποψη (δεν γνωρίζω/δεν απαντώ).
Προσέξτε τα στοιχεία για να καταλάβετε την παράνοια. Ο Μητσοτάκης προηγείται στα δύο από τα τρία κύρια χαρακτηριστικά που ζητούν οι πολίτες, δηλαδή στην ανανέωση και στη νίκη της ΝΔ, ενώ ο Μεϊμαράκης προηγείται στην ενότητα του κόμματος που δεν είναι καν στα τρία κορυφαία στοιχεία. Το τρίτο, η διεύρυνση της ΝΔ σε άλλους χώρους εικάζουμε ότι επιτυγχάνεται περισσότερο από τον Μητσοτάκη παρά από τον αντίπαλό του.
Πώς λοιπόν ενώ ο Μητσοτάκης «σαρώνει» στα ποιοτικά χαρακτηριστικά η παράσταση νίκης είναι συντριπτικά υπέρ του Μεϊμαράκη; Γιατί δηλαδή άλλον θέλουν για αρχηγό και άλλον ψηφίζουν;
Η μία απάντηση είναι ότι η δημοσκόπηση είναι παντελώς λάθος. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι γκαλοπατζήδες πέφτουν έξω ή παίζουν παιχνίδια.
Η δεύτερη απάντηση είναι ότι ο κόσμος της ΝΔ είναι μικρογραφία του κόσμου που εκλέγει και κυβερνήσεις. Και πρόκειται για ένα παρανοϊκό εκλογικό σώμα που δεν ξέρει τι θέλει. Πόσες φορές στο παρελθόν βλέπαμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σαρώνει στα ποιοτικά χαρακτηριστικά αλλά να κερδίζει ο πρωθυπουργός; Αυτό το «ο καταλληλότερος» μας έχει στοιχειώσει δεκαετίες τώρα.
Η τρίτη απάντηση έχει σχέση με την παράνοια που επικρατεί στη ΝΔ και κατ’ επέκταση στο πολιτικό σκηνικό και τη χώρα ολόκληρη. Ο Έλληνας ψηφοφόρος δεν ξέρει τι του γίνεται, τι ψηφίζει και γιατί. Την Κυριακή ρίχνει ψηφοδέλτιο και μόλις βγαίνει από το παραβάν γίνεται… κοψοχέρης. Ε. αυτό κάποτε πρέπει να σταματήσει. Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει να ψηφίζει, αν δεν μπορεί ας το κάνουν οι… άριστοι, οι ικανοί, οι διορατικοί και οι άλλοι ας αποκλειστούν. Δεν είναι δημοκρατικό αυτό που λέμε, όμως, η χώρα κάποτε πρέπει να αποκτήσει σοβαρούς πολιτικούς και να αναλάβουν την ευθύνη γι’ αυτό και οι πολίτες.
Δεν μπορεί να ψηφίζουν Τσίπρα τον Γενάρη, να τους κοροϊδεύει ο Βαρουφάκης επί μήνες, να καταστρέφουν τη χώρα, να ξαναψηφίζουν στο δημοψήφισμα, να κλείνουν οι τράπεζες και τον Σεπτέμβρη να δίνουν μια ακόμη ευκαιρία στον Αλέξη. Και τώρα, να διαλύουν τους συνταξιούχους αλλά παρ’ όλα αυτά ο κόσμος να συνεχίζει να ανέχεται τους Κατρούγκαλους και τις Γεροβασίληδες.

Γι’ αυτό λέμε από την αρχή ότι οι γάιδαροι που μαλώνουν το κάνουν χωρίς λόγο, χωρίς αιτία, χωρίς καμιά στόχευση, σε ένα εντελώς ξένο πεδίο. Άλλα είναι τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, με κυριότερο την έλλειψη πολιτικών με όραμα και πολιτών με ικανότητα επιλογής των πιο άξιων.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.