"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

.Κλιμακώνεται η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Ισραηλινοί στρατιώτες, με την υποστήριξη της πολεμικής αεροπορίας και αρμάτων μάχης, ξεκίνησαν σήμερα να καταστρέφουν σήραγγες στη Γάζα τις οποίες χρησιμοποιεί η Χαμάς για να μεταφέρει όπλα και να εξαπολύει επιθέσεις, κατά τη δεύτερη ημέρα μιας χερσαίας επιχείρησης, η οποία έχει ήδη στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιους--περιλαμβανόμενων 3 εφήβων και ενός μωρού. 

Παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να αποφευχθεί μια κλιμάκωση και να προστατευτούν οι πολίτες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε ότι είναι έτοιμος να «διευρύνει» περαιτέρω την επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχουν οι ισλαμιστές της Χαμάς.

Τουλάχιστον πέντε μέλη μιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, σκοτώθηκαν απόψε από τα πυρά ενός ισραηλινού άρματος μάχης στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφεραν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες αρωγής. 

Τα πέντε μέλη της οικογένειας του Άμπου Τζούραντ, δύο άνδρες, δύο γυναίκες και ένα παιδί, σκοτώθηκαν στο σπίτι τους στο Μπέιτ Χανούν που χτυπήθηκε από την οβίδα ενός άρματος, είπε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Άσραφ αλ Κούντρα. 

Συνολικά από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στον παλαιστινιακό θύλακα έχουν σκοτωθεί 285 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι.

Εξάλλου, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εξαιτίας των εχθροπραξιών που μαίνονται στη Γάζα έχει σχεδόν διπλασιαστεί από την αρχή της χερσαίας εισβολής του Ισραήλ κι έφθασε τους 40.000 και πλέον εκτοπισμένους, ανέφερε η Υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την αρωγή στους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA).

Ο
 πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά σήμερα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, υπογραμμίζοντας την αμερικανική υποστήριξή στη χώρα του αλλά κα για να του εκφράσει τις ανησυχίες του για την κατάσταση στη Γάζα, μία ημέρα μετά την χερσαία επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα. 

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα τόνισε ότι αν και η Ουάσιγκτον υποστηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, «οι ΗΠΑ όπως και οι φίλοι και σύμμαχοί μας ανησυχούν βαθιά για τους κινδύνους από μια κλιμάκωση (των εχθροπραξιών) και την περαιτέρω απώλεια ζωών αθώων πολιτών».

Η Αίγυπτος ανανέωσε σήμερα την έκκλησή της για εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ η Γαλλία ζήτησε από το Κατάρ να ασκήσει την επιρροή του στην παλαιστινιακή οργάνωση ώστε να επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.