"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

.Ρωσία και Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για το Μπόινγκ

Πριν ακόμα κλείσουν 24 ώρες από την τραγωδία της Ουκρανίας με την κατάρριψη του μπόινγκ των μαλαισιανών αερογραμμών, που οδήγησε στο θάνατο τους 298 επιβάτες του, τα σενάρια για τα αίτια της συντριβής και τους υπαίτιους βρίσκονται σε πλήρη έξαρση. 

Μέχρι στιγμής δύο είναι τα βασικά σενάρια που διακινούνται και η αξιοπιστία των οποίων ελέγχεται λόγω έντονων ενδείξεων προπαγάνδας, είναι ένα από το ρωσικό Russia Today και ένα από την ουκρανική Kyiv Post.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει και το Russia Today, στόχος των δραστών ήταν το αεροσκάφος του Βλαντιμίρ Πούτιν που ταξίδευε στον ίδιο αεροδιάδρομο και το στίγμα του, μαζί με αυτό του Boeing, βρέθηκε στο ίδιο σημείο αλλά με μια διαφορά ώρας.

Το προεδρικό αεροπλάνο ήταν εκεί στις 16:21 ώρα Μόσχας και το μαλαισιανό Boeing στις 15.44 ανέφερε πηγή προσθέτοντας ότι τα δύο αεροπλάνα μοιάζουν στην όψη, έχουν παρόμοιο περίγραμμα, διαστάσεις και χρώματα. Αναφέρεται ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από άλλο ουκρανικό το οποίο πίστεψε ότι ήταν αυτό που μετέφερε τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την ίδια ώρα ο Ιγκόρ Γκίρκιν, είναι γνωστός στις τάξεις των φιλορώσων αυτονομιστών με το όνομα Στρέλκοφ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ουκρανικής Kyiv Post ανήρτησε το προσωπικό του προφίλ σε τόπο κοινωνικής δικτύωσης: «Το αεροπλάνο έπεσε κάπου κοντά στο Τόρεζ, στην περιοχή του Ντόνετσκ. Σας προειδοποιήσαμε, μην πετάτε στον ουρανό μας».

Από την πλευρά τους οι φιλορώσοι συνεχίζουν να απορρίπτουν το σενάριο της κατάρριψης, ισχυριζόμενοι ότι δεν διαθέτουν οπλικά συστήματα που να μπορούν να βάλλουν στόχο σε απόσταση 10.000 μέτρα. 

Επισημαίνουν δε, ότι μόλις πριν λίγες ημέρες εγκαταστάθηκε στην περιοχή συστοιχία πυραύλων από τους Ουκρανούς, φωτογραφίζοντάς τους ως υπαίτιους για την κατάρριψη.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.