"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

.«Νόρμαν Ατλάντικ» και πολιτικοί

Δυστυχώς οι μέρες που έρχονται θυμίζουν το μακάβριο ταξίδι και την περιπέτεια του πλοίου «Νόρμαν Ατλάντικ». Ξεκίνησε βαρυφορτωμένο να περάσει την Αδριατική. Εν προκειμένω, όπου λέμε «Νόρμαν Ατλάντικ» θεωρείστε ότι μιλάμε για την Ελλάδα και όπου Αδριατική θάλασσα θεωρείστε ότι μιλάμε για το δύσκολο φουρτουνιασμένο ταξίδι που κάνει η χώρα μέσα στις δυσχερείς οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, ενώ υπάρχουν εντοπισμένες παραλείψεις που δεν έχουν αποκατασταθεί. Και όταν λέμε βαρυφορτωμένο εννοούμε τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας. 

Τέλος πάντων είναι μέσα στις αβέβαιες συνθήκες κάθε ταξιδιού να τύχουν και φουρτούνες και πυρκαγιές και συγχρόνως φουρτούνα με πυρκαγιά, όπως συνέβη με το συγκεκριμένο καράβι. Εδώ όμως αρχίζει ο ρόλος και φαίνεται η αξιοσύνη του πληρώματος και του καπετάνιου.


Στην προκειμένη περίπτωση τόσο ο πλοίαρχος όσο και το πλήρωμα φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και επέδειξαν εγκληματική αμέλεια και δειλία φροντίζοντας πρώτα για τη δική τους σωτηρία αγνοώντας τους νόμους και τον όρκο που τους επιβάλλει να εγκαταλείπουν τελευταίοι αν, παρά τις προσπάθειές τους, δεν κατορθώσουν να σώσουν το καράβι. Η Ελλάδα εν όψει των εκλογών έχει πορεία προς τα βράχια υπό τις δυσμενέστερες συνθήκες. 

Αυτοί που κυβερνούν δεν χτυπούν συναγερμό και όσοι βρίσκονται σε κρίσιμα πόστα κάνουν ό,τι και οι ναυτικοί του «Νόρμαν Ατλάντικ», προσπαθούν να διασωθούν πρώτοι και αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων, εννοώ τους πολιτικούς μας που πηδάνε πρώτοι σε όποια κομματική βάρκα μπορέσουν να γαντζωθούν αγνοώντας το καθήκον τους, τον πατριωτισμό και την «ιδεολογία» με την οποία τόσα χρόνια μας είχαν ξεκουφάνει. Βλέπουμε λοιπόν έντρομους πολιτικούς τύπου Γιώργου Πα

πανδρέου, Γκερέκου, Οικονόμου και άλλους που τρέχουν να σώσουν την καρέκλα αλλά όχι την αξιοπρέπειά τους. 

Αυτοί λοιπόν είναι το πλήρωμα της χώρας και αυτοί θα μας σώσουν! Το ότι πάμε στα βράχια και θα τσακιστούμε είναι βέβαιο αλλά δεν φτάνει που θα καούμε και θα πνιγούμε, θα «φύγουμε» και με τη γεύση της σιχασιάς στο στόμα.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.