"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

.Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ FIFA Τρίτωσε για τον Κριστιάνο

Η «Χρυσή Μπάλα» της FIFA για το 2014… κατέληξε στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος κέρδισε στη διεκδίκηση τους Μάνουελ Νόιερ και Λιονέλ Μέσι, κατακτώντας το σχετικό βραβείο – που απονέμεται από ψηφοφορία στην οποία συμμετέχουν οι Ομοσπονδιακοί προπονητές, οι αρχηγοί και πάνελ δημοσιογράφων – για δεύτερη συνεχόμενη και τρίτη συνολικά φορά στην καριέρα του.
Μάλιστα CR7 και Μέσι μονοπωλούν τη «Χρυσή Μπάλα» την τελευταία επταετία, αφού το 2008 την κατέκτησε ο Πορτογάλος, τις χρονιές 2009,2010, 2011, 2012 o Αργεντινός και πέρυσι και φέτος ξανά ο Κριστιάνο.
·                       Το «χρυσό»... γκολ!
·                       Στην Ζυρίχη και ο Ρονάλντο!
Ο Ρονάλντο έγινε, επίσης, ο 7ος που παίρνει το βραβείο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κάτι που κατάφεραν πριν από εκείνον οι Γιόχαν Κρόιφ, Κέβιν Κίγκαν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, Μισέλ Πλατινί, Μάρκο φαν Μπάστεν και Λιονέλ Μέσι.
Τρεις κατακτήσεις έχουν ακόμη οι Γιόχαν Κρόιφ, Μισέλ Πλατινί, και Μάρκο φαν Μπάστεν, ενώ τις περισσότερες, τέσσερις, έχει ο Λιονέλ Μέσι .
8η κατάκτηση για Ρέαλ, 6η συνεχόμενη για το ισπανικό πρωτάθλημα
Μάλιστα η φετινή «Χρυσή Μπάλα» ήταν η 8η για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αριθμό που έχουν να επιδείξουν και η Μίλαν με τη Γιουβέντους. Η κορυφή στη σχετική λίστα ανήκει στην Μπαρτσελόνα που έχει 10 κατακτήσεις
Επίσης το βραβείο καταλήγει σε παίκτη του Ισπανικού πρωταθλήματος για 6η σερί χρονιά (Μέσι και Ρονάλντο).
Καλύτερο γκολ του Χάμες
Καλύτερο γκολ της χρονιάς, παρά το ότι θεωρούταν ως φαβορί αυτό του Φαν Πέρσι, αναδείχτηκε εκείνο του Χάμες Ροντρίγκες στον αγώνα Κολομβία – Ουρουγουάη για το Mundial του 2014.
Κορυφαίος προπονητής ο Λεβ
Το βραβείο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς κατέκτησε απολύτως λογικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ, που οδήγησε τη Γερμανία στην κατάκτηση του Mundial του 2014. Νίκησε τους Ντιέγκο Σιμεόνε και Κάρλο Αντσελότι.
Η ιδανική 11άδα
Στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς συμπεριλήφθηκαν δύο Γερμανοί, Νόιερ και Κρόος, ενώ στόπερ επιλέχθηκαν οι Βραζιλιάνοι Τιάγκο Σίλβα και Νταβίντ Λουίζ (αμφότεροι απουσίασαν από την εκδήλωση).
Αναλυτικά η 11άδα: Μάνουελ Νόιερ, Σέρχιο Ράμος, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Φίλιπ Λαμ, Τόνι Κρόος, Αντρές Ινιέστα, Άνχελ ντι Μαρία, Άριεν Ρόμπεν, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι.
Καλύτερη γυναίκα η Κέσλερ

Κορυφαία στις γυναίκες αβναδείχθηκε η Γερμανίδα, Ναντίν Κέσλερ, που κατέκτησε το τρεμπλ με την Βόλφσμπουργκ.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.