"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

.Παραμένει γρίφος η κρυφή ατζέντα του Τσίπρα στη διαπραγμάτευση

Έτοιμος να συμφωνήσει στα χειρότερα δυνατά μέτρα αρκεί να του δώσουν μια λύση στο θέμα του χρέους δήλωσε ο Α. Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας ότι αυτό που διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ από χειρότερες θέσεις πριν από μερικούς μήνες δεν είναι τίποτα περισσότερο από το αμπαλάζ που θέλει ο πρωθυπουργός για να πλασάρει στους δικούς του ένα νέο κατά πολύ χειρότερο από τα προηγούμενα μνημόνιο.

Η 47σελιδη πρόταση της κυβέρνησης (που κατατέθηκε τη Δευτέρα) είπε ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί βάση για τις διαπραγματεύσεις και για συμφωνία μόνο ως ενιαίο σύνολο και μόνο ότι υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συνολική λύση για την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια οικονομικά βιώσιμη συμφωνία λέγοντας ότι δεν χρειαζόμαστε μια οποιαδήποτε συμφωνία αλλά μια λύση. 

Το αδιέξοδο του Αλέξη Τσίπρα ήταν εμφανές και ήταν προφανής και η προσπάθειά του να μεταφέρει στην αντιπολίτευση τη χρεοκοπία της δικής του πολιτικής και διαπραγματευτικής τακτικής. «Προτού πάρω τις οριστικές αποφάσεις θα ακούσω τη γνώμη της αντιπολίτευσης και των κομμάτων με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης αν αποδέχονται τις προτάσεις των θεσμών ή αν συντάσσονται εναντίον» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τρικυμία εν κρανίω ήταν τα όσα είπε ο Τσίπρας και για το που βρισκόμαστε στη διαπραγμάτευση. Εξέφρασε δυσάρεστη έκπληξη για τις προτάσεις Γιούνκερ, κατηγόρησε τους εταίρους για οπισθοδρόμηση από τον κοινό τόπο που έχει επιτευχθεί στη διαπραγμάτευση, πρόσθεσε ακόμη ότι δεν μπορεί να βρεθεί βουλευτής που θα ψηφίσει αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και περικοπή του ΕΚΑΣ,

 είπε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συναινέσει σε όλα αυτά, επέκρινε τους Ευρωπαίους για ανήθικη στάση απέναντι στη Ελλάδα και την οικονομία (χρηματοδοτικός στραγγαλισμός) και αφού τέλος ανέφερε ότι «ο λαός ζητάει να μην υποκύψουμε σε παραλογισμούς και εκβιασμούς των δανειστών» δήλωσε ότι «παρά το πισωγύρισμα προχτές είμαστε περισσότερο ποτέ από κοντά σε συμφωνία»!!!

Και όλο αυτό που το στήριξε ο πρωθυπουργός; Στο ότι «ο χρόνος λιγοστεύει για όλους» και μάλιστα πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να βιαστεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα, θέλοντας σε μια απέλπιδα προσπάθεια να καθησυχάσει τον κόσμο ότι δεν πρόκειται να έρθει η ρήξη.


Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι οι στρατηγικές επιδιώξεις της κυβέρνησης είναι τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, η απομείωση-αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, η προστασία των συντάξεων και των πραγματικών μισθών, η αναδιανομή των εισοδημάτων, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων (ουσιαστικά προανήγγειλε ότι θα φέρει μονομερώς νομοσχέδιο με βάση τις προτάσεις του ILO) και ένα αναπτυξιακό επενδυτικό πακέτο.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.