"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

.Ζωή στα άκρα: Μηνύματα κατά κυβέρνησης, Στουρνάρα, αλλά και... διαδηλωτών

Τραβάει το σχοινί επικίνδυνα η Πρόεδρος της Βουλής, η οποία, μιλώντας σε δημοσιογράφους το μεσημέρι της Παρασκευής έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.
Κατ' αρχάς η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με το βλέμμα προς το Μαξίμου, χαρακτήρισε «όνειρο θερινής νυκτός» την πιθανότητα να έρθει στη βουλή η συμφωνία Ελλάδας-δανειστών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και Σαββατοκύριακο. 
Απαντώντας σε ερώτηση για την μεγάλη διαδήλωση με σύνθημα «Μένουμε Ελλάδα»  απέφυγε μεν να τοποθετηθεί, ωστόσο, παρέπεμψε σε σχετικό Tweet του επικεφαλής του γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Πάνου Καρβούνη και έκανε λόγο για θεσμική παρέμβαση που δημιουργεί πολιτειακό ζήτημα, όταν οι δανειστές καλούν σε συγκέντρωση.
Αναφερόμενη στα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το δημόσιο χρέος , που χαρακτηρίζουν το χρέος «παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο», τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρώσει αυτό το χρέος γιατί θέτει σε διακύβευση τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τέλος, η Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι θα καλέσει τον Γιάννη Στουρνάρα να παραστεί τη Δευτέρα στην Επιτροπή για τη Siemens, την πιο κρίσιμη, δηλαδή, ημέρα για τις διαπραγματεύσεις και το μέλλον της χώρας.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.