"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

.Ρήξη και δραχμή... ;Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν είναι μόνο η Αριστερή Πλατφόρμα που γαβγίζει

Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν είναι μόνο η Αριστερή Πλατφόρμα που γαβγίζει. Δεν είναι μόνο ο Λαφαζάνης, ο Λαπαβίτσας και πέντε έξι άλλα γκρουπούσκουλα. Φαίνεται ότι είναι πολλοί εντός του ΣΥΡΙΖΑ που πιέζουν ξεκάθαρα για ρήξη με τους δανειστές, ακόμη κι αν αυτό σημάνει capital control, χρεοκοπία ή έξοδος από το ευρώ.
Το γράφαμε προεκλογικά, μας το έλεγαν και δεν το πιστεύαμε. «Υπάρχει περίπτωση να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ κρυφή ατζέντα χρεοκοπίας της χώρας; Υπάρχει σχέδιο για έξοδο από το ευρώ;»
 
Λέγαμε δε μπορεί, ακόμη και σ' αυτό το συνονθύλευμα που λέγεται κόμμα, επικρατούν οι ευρωπαϊστές, οι φωνές της λογικής και όχι οι ακραίοι, οι αντιευρωπαϊστές, οι «δραχμικοί». Λέγαμε μειοψηφία είναι, σκυλιά που γαβγίζουν δεν δαγκώνουν.

Δυστυχώς φαίνεται ότι δεν είναι μόνο η Αριστερή Πλατφόρμα που γαβγίζει. Δεν είναι μόνο ο Λαφαζάνης, ο Λαπαβίτσας και πέντε έξι άλλα γκρουπούσκουλα. Φαίνεται ότι είναι πολλοί εντός του ΣΥΡΙΖΑ που πιέζουν ξεκάθαρα για ρήξη με τους δανειστές, ακόμη κι αν αυτό σημάνει capital control, χρεοκοπία ή έξοδος από το ευρώ.

 Κι αν ο Λαπαβίτσας εν έτει 2015 μας λέει ότι το δελτίο στα τρόφιμα, δηλαδή το ρύζι με την οκά είναι μια καλή λύση για την Ελλάδα και αυτόν τον βουλευτή τον λέμε γραφικό, δυστυχώς υπάρχουν και πολλοί άλλοι επικίνδυνοι, πολύ πιο κοντά στον Τσίπρα που θα λάβει την τελική απόφαση.

Αλλά είναι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο οποίος συμπεριφέρεται ως αρχηγός ενός κράτους που θα μπορούσε να είναι άντε αφρικανική ή βαλκανική χώρα. Κι αυτό δεν τον πειράζει, μπορεί να το θεωρεί και καλό σενάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, η στροφή Τσίπρα όχι στο ρεαλισμό αλλά στην καταστροφή, επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Σταύρο Θεοδωράκη αρχικά και με τη Φώφη Γεννηματά στη συνέχεια.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν ο πρόεδρος του Ποταμιού του επεσήμανε τον κίνδυνο ενός περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων στις τράπεζες, ο πρωθυπουργός με απόλυτη φυσικότητα του είπε ότι «δεν έγινε και κάτι, άλλωστε οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταθέσεις».
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Τσίπρας όταν του επισήμαναν τον κίνδυνο της εξόδου από το ευρώ. Φέρεται να είπε: «Είναι πράγματι ένα κακό σενάριο, αλλά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε».
Ο Θεοδωράκης έφυγε τρομαγμένος και διέρρευσε ότι ο Τσίπρας του είπε πως αν δεν υπάρξει συμφωνία δεν θα πληρώσουν το ΔΝΤ στο τέλος του μήνα. Ήταν η μικρότερη και λιγότερο ανώδυνη από αυτά που του είπε ο Τσίπρας τα οποία αν τα έλεγε on camera θα προκαλούσε μαζική εκροή καταθέσεων.
Η στάση αυτή του Τσίπρα σε συνδυασμό με τις πολεμικές δηλώσεις κατά των δανειστών και τις φωνές στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για ρήξη, δείχνουν μια κλιμάκωση άνευ προηγουμένου. Αν πράγματι έχουν ατζέντα για χρεοκοπία, καλό θα είναι να μας το πουν να σηκωθούμε και να φύγουμε από τη χώρα.
Αν και στο βάθος του ανόητου μυαλού τους τα όσα είπε ο Τσίπρας στον Θεοδωράκη ήταν στοχευμένα. Να πάει να τα πει στους δανειστές, να φοβηθούν αυτοί και να πιεστούν για μια καλύτερη συμφωνία. Ταυτόχρονα να φοβηθεί και ο κόσμος και σε συνδυασμό με ένα πραγματικό capital control το Σαββατοκύριακο, να... ανοίξουμε όλοι τα πόδια και να περιμένουμε το νέο μνημόνιο. Και χωρίς να βγάλουμε κιχ.
Ήτοι, μέρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θέλει τη συμφωνία, καταλαβαίνει ότι θα είναι πολύ σκληρή, χωρίς κόκκινες γραμμές και «παίζει παιχνίδια τρόμου» για να την περάσει πιο εύκολα. Αδιαφορώντας για το «ατύχημα» και τις συνέπειές του. Κι εκεί έρχονται οι «δραχμικοί» και οι παλαβοί με το δελτίο στα τρόφιμα για να δέσει το γλυκό.

Ωραία περνάμε στη χώρα του Τσίπρα, του Βαρουφάκη και του Λαπαβίτσα.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.