"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

.Ψαριανός σε Φωτίου: Είσαι νεομνημονιακό σούργελο

Κοίτα να δεις που οι Συριζαίοι θα μας κάνουν να συμπαθήσουμε τον Ψαριανό; Κοίτα να δεις που η αθλιότητα της «πρώτη φορά Αριστερά» θα μας κάνει να αναπολούμε μέχρι και τον... Γ. Παπανδρέου ή τον Κουβέλη.
Όποιος είδε την απίστευτη κόντρα μεταξύ του Ψαριανού και της υπουργού Θ. Φωτίου χθες στο Mega έβγαλε τα συμπεράσματά του. 

Η εν λόγω κυρία, καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο με μια διόλου ευκαταφρόνητη περιουσία ζει τον αντιμνημονιακό της όνειρο αφού ως «αριστερή» πονάει τον φτωχό λαό. 

Ασχέτως αν έχει σπίτια μέχρι και στο... Λονδίνο. Ασχέτως κι αν είναι παντελώς άσχετη με το αντικείμενο που ανέλαβε.
«Αντιμνημονιακό» αγώνα να πουλάς και σ' αυτή την πολιτική κατάσταση επιβραβεύεσαι.

Όμως, η σφοδρή αντιπαράθεση με τον Ψαριανό είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το που πάει αυτός ο τόπος. Ασχέτως ποιος είναι ο Ψαριανός και ποια η Φωτίου, σημασία έχει ο προσανατολισμός της ελληνικής κοινωνίας, με ευθύνη της κυβέρνησης της Αριστεράς.

Ο βουλευτής του Ποταμιού διαμαρτυρήθηκε γιατί η κυρία υπουργός επανέλαβε όλα όσα λένε χρόνια τώρα οι Συριζαίοι. 

Τον χαρακτήρισε εκπρόσωπο των δανειστών επαναφέροντας στο μυαλό τους χαρακτηρισμούς που έχουν κατά καιρούς πει για τους αντιπάλους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κι όχι μόνο. «Μερκελιστής», «προδότης», «γερμανοτσολιάς», «Κουίσλινγκ» είναι μερικά από τα όμορφα που έχουν ακουστεί για όσους δεν είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Χρόνια τώρα η τακτική του κόμματος που τώρα κυβερνά και διαπραγματεύεται με τους δανειστές ήταν αυτή: 

Ο χωρισμός των Ελλήνων σε «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς», σε «προδότες Μερκελιστές» και σε «αντιστασιακούς αντιγερμανούς». Έτσι κέρδισαν την εξουσία διχάζοντας τον ελληνικό λαό και δημιουργώντας ένα κλίμα εμφυλίου σε μια χώρα που έχει πληρώσει ακριβά τον χωρισμό των πολιτών ανάλογα με το τι πιστεύουν.

Ειδικά οι... αριστεροί που μια ζωή κλαίγονται για τις διώξεις τους θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί όταν μιλάνε για εμφυλίους και κυρίως θα έπρεπε να προσέχουν όταν οι ίδιοι «στήνουν» εμφυλίους.

Τώρα λοιπόν που ο αντιμερκελιστής Τσίπρας έχει γίνει το... κανισάκι της Καγκελαρίου, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να υπογράψει νέο μνημόνιο με σκληρά μέτρα, ίσως είναι η στιγμή να κάνουν την αυτοκριτική τους.

 Όχι μόνο γιατί κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό αλλά κυρίως γιατί έχουν σπείρει ένα απίστευτο μίσος το οποίο διακρίνει κανείς στην κοινωνία, σε κάθε συζήτηση. Οι άνθρωποι είναι πλέον πιο καχύποπτοι, επανήλθε η μεταπολιτευτική περίοδος όπου φοβόσουν μήπως μιλήσεις και χαρακτηριστείς. 

Οι αριστεροί βολεύονται σωρηδόν στο Δημόσιο (δείτε τι γίνεται στην ΕΡΤ και στα υπουργεία), οι «άλλοι» είναι οι εχθροί που απομονώνονται, παρακολουθούνται, ένα παρακράτος έχει στηθεί και κανείς δεν τολμά να κρίνει τις πράξεις της κυβέρνησης.
Κι όμως, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα βήμα πριν την υπογραφή του νέου μνημονίου ή της παράτασης του παλαιού συνεχίζουν οι Συριζαίοι να προκαλούν.

Αυτή η εικόνα με το δεξί χέρι υψωμένο και το δάχτυλο να «δείχνει» τους αντιπάλους, πρέπει να σταματήσει από τους σοβαρούς αριστερούς, αν έχουν μείνει τέτοιοι. Οι κουκουλοφόροι της Κατοχής έχουν περάσει από τη χώρα και έχουν ξεχαστεί. Εκτός κι αν πλέον έβγαλαν τις κουκούλες και δείχνουν τον εχθρό απροκάλυπτα.

Οπότε, μάλλον με συμπάθεια θα πρέπει να δούμε τον Ψαριανό να φωνάζει στη Φωτίου «είσαι νεομνημονιακό σούργελο». Και να ήταν μόνον αυτή;

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.