"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

.Η κίνηση σε βενζινάδικα, τράπεζες, σούπερ-μάρκετ

Αισθητά μειωμένες εμφανίζονται σήμερα οι ουρές στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) των τραπεζών, αλλά και στα βενζινάδικα, καθώς και στα σούπερ-μάρκετ. 
Στο Κέντρο της Αθήνας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ διαπίστωσε ουρές 5-10 ατόμων. 
«Γίνεται πιο πολύς ντόρος για τις ουρές, από ό,τι πραγματικά συμβαίνει» σχολίασε η κ. Μαρία στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και έδειξε με το χέρι της τα δημοσιογραφικά συνεργεία που έκαναν ρεπορτάζ στο συγκεκριμένο υποκατάστημα. «Αυτοί είναι πιο πολλοί από τον κόσμο που περιμένει για χρήματα. 
Περισσότερο χρόνο περνάμε στην αναμονή για τις συναλλαγές μας όταν είναι ανοιχτές οι τράπεζες, απ' ό,τι σήμερα» προσέθεσε. 
Παρόμοια ήταν η εικόνα στην Ομόνοια, την πλατεία Κάνιγγος, την οδό Αθηνάς, την οδό Πατησίων και την οδό Αχαρνών. Οι ουρές δεν ξεπερνούσαν τα 10 άτομα. Στις περιοχές της Κυψέλης και του Γκύζη, που είναι από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές του δήμου Αθηναίων, οι ουρές στα ΑΤΜ έφθαναν τα 10-15 άτομα.
Κατά 300% αυξήθηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η κίνηση στα βενζινάδικα, ενώ μικρή ήταν η αύξηση της ζήτησης (10%-20%) στα σούπερ-μάρκετ, σημειώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Ένωσης Βενζινοπωλών (ΕΒΝΑ) Άγγελος Τούντας και ο υπεύθυνος υποκαταστήματος μεγάλης αλυσίδας σούπερ-μάρκετ.
Σε κάθε περίπτωση, η υψηλή ζήτηση των προηγούμενων ημερών φαίνεται να «κατακάθεται». Η εικόνα με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές στα βενζινάδικα, από το Σάββατο, έπειτα από την ανακοίνωση για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, είναι σαφώς περιορισμένη, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  ο κ. Τούντας.
 Στο ερώτημα αν τίθεται θέμα επάρκειας, ο κ. Τούντας είναι κατηγορηματικός ότι τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται και ότι αν υπάρξουν κάποιες ελλείψεις σε μεμονωμένες περιπτώσεις, από αύριο θα έχει ξεπεραστεί και το παραμικρό πρόβλημα.

Η κίνηση στα σούπερ-μάρκετ, επίσης από το Σάββατο, είναι αυξημένη, αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό, συγκριτικά με τα βενζινάδικα. 
Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος υποκαταστήματος μεγάλης αλυσίδας σούπερ-μάρκετ, η αύξηση κυμαίνεται στο 10%-20%. Προσθέτει, όμως, ότι ακόμη και αυτό είναι σχετικό, καθώς ούτως ή άλλως η κίνηση στα σούπερ-μάρκετ στο τέλος του μήνα είναι αυξημένη σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες. 
Πάντως, όπως δηλώνει, η κίνηση το Σάββατο ήταν σαφώς αυξημένη, ενώ σήμερα τα πράγματα είναι πιο ομαλά. Ιδιαίτερη αύξηση, σημειώνει, παρουσιάστηκε στα προϊόντα μακράς διαρκείας, όπως μακαρόνια, ρύζι και κονσέρβες. Επίσης, τονίζει ότι οι συναλλαγές με κάρτα γίνονται κανονικά αποδεκτές.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.