"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

.Εξακολουθεί να έχει μυστικό σχέδιο ο Τσίπρας;

Όποιος παρακολουθήσει τις τελευταίες δηλώσεις του Β. Μεϊμαράκη θα δει ότι επαναλαμβάνει πως πίσω από τις κινήσεις του Αλ. Τσίπρα μπορεί να υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Μπορεί να υπάρχει διαπλοκή.
Είναι μια άποψη την οποία έχουμε εκφράσει ουκ ολίγες φορές θέλοντας να αποδομήσουμε όλη αυτή τη δήθεν αθωότητα και διαφάνεια που πουλάει η Αριστερά από εδώ κι από εκεί. Τελικά θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν όσα συμβαίνουν είναι απλά πολιτικά παιχνίδια επιβίωσης του κ. Τσίπρα ή αν πρόκειται για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων που θέλουν να οδηγηθεί η χώρα στη δραχμή, αλλά να μην φάει τον... μουτζούρη η Αριστερά.

Ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να μην πάει σε εκλογές. Θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σαν πραγματικός ηγέτης. Να συγκροτήσει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας από την παρούσα βουλή, να βάλει ένα χρονοδιάγραμμα σταθερότητας ενός ή δύο ετών και μετά να έστηνε κάλπες αφού η χώρα είχε διασωθεί οριστικά και είχε εξασφαλίσει την πορεία της στην ευρωζώνη.
Με την απόφασή του, μνημείο προχειρότητας και ανευθυνότητας, ο πρωθυπουργός κάνει το εξής: 

Ούτε που ξέρει πότε θα γίνουν εκλογές, δεν γνωρίζει καλά – καλά τις διαδικασίες, δεν προέβλεψε τις αντιδράσεις των κομμάτων και της Ζωής και ουσιαστικά αφήνει τη χώρα ακυβέρνητη. 

Ακόμη κι αν στηθούν κάλπες στις 20 ή 27 Σεπτέμβρη, θα έχουν χαθεί περισσότερες από 30 πολύτιμες ημέρες ενώ θα έχουν πάει πίσω πολλά πράγματα στην οικονομία. Τι θα γίνει με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τι θα γίνει με τις επιτροπές που θα συνεδρίαζαν για τα ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην κοπούν οι συντάξεις; Ποιος και πότε θα συνεννοηθεί για τις ομαδικές απολύσεις;
Τι θα γίνει με την πραγματική οικονομία και την επανεκκίνηση της ανάπτυξης; Και ποιος θα διαχειριστεί τα κύματα μεταναστών που βουλιάζουν τη χώρα; Η υπηρεσιακή κυβέρνησης από άσχετους;

Ο κ. Τσίπρας πάει σε εκλογές με αβέβαιο αποτέλεσμα και με μια πιθανότητα ακυβερνησίας. Τι νομίζει άραγε; Ότι θα ξανακοροϊδέψει τα κόμματα για να στηρίζουν την άθλια πολιτική του; Ή θα πρέπει να μπουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι επειδή έτσι αυτός «γουστάρει;» Κι αν είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές γιατί να μη γίνει τώρα για να γλιτώσουμε τα χειρότερα;
Είναι ερωτήματα που μας κάνουν να σκεφτόμαστε τα χειρότερα και δεν είναι σενάρια συνωμοσίας. Μήπως ο στόχος του είναι πράγματι η αναταραχή; Μήπως είναι η ακυβερνησία και το χάος; 

Μήπως με τον τρόπο αυτό εξυπηρετεί απλά τα συμφέροντα των επιχειρηματιών που τρίβουν τα χέρια τους με την πρόκληση του χάους ώστε να επωφεληθούν από μια διάλυση της οικονομίας, συντεταγμένα και εντός του ευρώ; Θα πει κανείς: 

Και γιατί δεν πήγαινε κατευθείαν στη δραχμή χωρίς να πάρει μνημόνιο; Θα το έπαιζε και επαναστάτης και θα ήταν όλα μέλι γάλα με τον Λαφαζάνη.
Μα αν το έκανε αυτό θα τον έπαιρναν με τις πέτρες. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν θέλει δραχμή. Αν ο Τσίπρας δεν υπέγραφε το μνημόνιο και η χώρα οδηγούνταν ατάκτως στη χρεοκοπία θα τον κρεμούσαν στο Σύνταγμα. 

Τώρα, τα έχει καλά με όλους. Και με τους Ευρωπαϊστές και με τους Έλληνες που θέλουν το ευρώ και με τους ξένους ηγέτες. Κι αν η χώρα χρεοκοπήσει από... ατύχημα (που ο ίδιος δημιούργησε) τότε τον μουτζούρη θα τον χρεωθούν άλλοι.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε ο Βαρουφάκης για τον πρώην φίλο του Τσίπρα: «Προσωπικά πιστεύω πως η αποδοχή του τρίτου μνημονίου είναι ουσιαστικά η αφετηρία για την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Είναι η συγκεκριμένη συμφωνία η αρχή για την εφαρμογή του σχεδίου Σόιμπλε. 

Το τρίτο μνημόνιο πέρα από μία μη βιώσιμη συμφωνία είναι ουσιαστικά η αποδοχή του τέλους για τη χώρα στο ευρώ».
Βγήκαν τα μαχαίρια για τα καλά ή απλά αποκαλύπτεται το μυστικό σχέδιο του Τσίπρα;

Ένας αμερικανός πολιτικός έλεγε: Στην πολιτική, δύο πράγματα έχουν σημασία: το πρώτο είναι τα λεφτά και δεν μπορώ να θυμηθώ ποιο είναι το δεύτερο. Το θυμάται ο Τσίπρας το δεύτερο ή μένει στο πρώτο;

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.