"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

.Θα ξαναπιαστεί ο λαός κορόιδο;

Πρώην πρωθυπουργός. Αυτό είναι από χθες ο άνθρωπος που σημάδεψε την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια, δυστυχώς ένα σημάδι που θα μείνει ανεξίτηλο και θα θυμίζει πώς μπορεί να καταστρέφεται μια χώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε αυτό τον ρόλο απλά και μόνο επειδή πιστεύει ότι μπορεί να ξαναγίνει πρωθυπουργός. Το διάγγελμά του ήταν χαρακτηριστικό δείγμα ενός ψεύτη, τυχοδιώκτη και υποκριτή. Ποντάροντας στο ότι ο λαός έχει κοντή μνήμη, εκτιμά ότι θα ξεχάσει όσα έγιναν και θα τον ξαναψηφίσει.

Αλλά ήταν τόσο απροκάλυπτα άθλιος που δεν δίστασε να πει ότι η συμφωνία που υπέγραψε, η χειρότερη δυνατή, θα μας βγάλει από τα… μνημόνια. Διέλυσε την οικονομία και δε βρήκε ούτε μια συγγνώμη να πει.

 Και ταυτόχρονα επιδόθηκε για άλλη μια φορά σε έναν άκρατο λαϊκίστικο λόγο που δεν μπορεί να περάσει. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο άνθρωπος που απέδειξε πώς είναι να μην αισθάνεσαι λίγη ντροπή, πώς να μην αντιλαμβάνεσαι πόσο κακό έκανες στην πατρίδα η οποία σε τίμησε με το να σε κάνει πρωθυπουργό.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο επιχειρεί το ίδιο πολιτικό παιχνίδι, μικροκομματικό, στην πλάτη του ελληνικού λαού που θα πληρώσει τη νέα οικονομική ζημιά. Πέρυσι οδήγησε τη χώρα σε εκλογές με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και φέτος, μας πάει ξανά σε κάλπες απλά και μόνο γιατί έχει πρόβλημα με τον Λαφαζάνη και τη Ζωή. Γιατί ο λαός να πληρώσει το διαζύγιο στο κόμμα του; 

Γιατί να πληρώσει το διαζύγιο με τη λογική;
Χωρίς συναίσθηση της δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η οικονομία με ευθύνη του, ο Αλέξης Τσίπρας ζητά λαϊκή εντολή γιατί; Για να εφαρμόσει το κυβερνητικό πρόγραμμα όπως είπε. Μα πιο είναι αυτό; Της Θεσσαλονίκης, της Καλαμάτας, της Ρόδου ή των Βρυξελλών; Ποια άλλα ψέματα θα αραδιάσει; Πόσες άλλες υποσχέσεις θα ανακαλύψει για να πείσει; 

Ή μήπως κάνοντας άρον άρον τις εκλογές, πριν να πληρώνει ο κόσμος φόρους και χαράτσια και πριν δει νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, πιστεύει ότι θα ξεγελάσει; «Οι πιο όμορφες ημέρες δεν έχουν έρθει ακόμα», τόλμησε να πει. Σαν ποιες μέρες; Σαν κι αυτές της Βαρουφάκειας διαπραγμάτευσης; 

Του δημοψηφίσματος, των κλειστών τραπεζών, της ανεπανόρθωτης ζημιάς από τα capital controls; Να λείπουν άλλες τέτοιες καλές μέρες. Εκτός κι αν εννοεί καλές μέρες την… ΕΡΤ και τους βολεμένους Συριζαίους που έχουν καταλάβει τον κρατικό μηχανισμό.
Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών λέγοντας ότι δεν πιστεύει στο μνημόνιο που υπέγραψε. 

Είναι εξοργιστικός και ταυτόχρονα προκλητικός. Τελεία και παύλα. Ο κ. Τσίπρας είναι κι αυτός… πρώην μνημονιακός πρωθυπουργός κι έτσι πρέπει να μείνει.
Όμως οι εκλογές του Σεπτεμβρίου και η προεκλογική περίοδος, είναι ιδανικές για το τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών σε μια σειρά από πράγματα.

1.Πρώτον ο ελληνικός λαός πρέπει να ξεκαθαρίσει: Θέλει να είναι μια ακόμη φορά το κορόιδο ενός ψεύτη; Θέλει να είναι και πάλι το όργανο ενός αγράμματου τακτικιστή που κοιτάζει πρώτα απ’ όλα την πάρτη του και μετά την πατρίδα του; Την απάντηση θα τη δώσει ο ίδιος ο πολίτης με την ψήφο του.

2.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα διεξαγάγει μια άψογη προεκλογική εκστρατεία ή θα γίνει η Φιλιππινέζα του ΣΥΡΙΖΑ; Θα τηρήσει κανονικά τη διαδικασία με τις διερευνητικές εντολές και θα κάνει τα πάντα για τον σχηματισμό κυβέρνησης που θα αποτρέψει τις πρόωρες κάλπες ή θα σαμποτάρει κάθε τέτοια προσπάθεια;

3.Οι ξένοι εταίροι θα βάλουν πλάτη για να βγει ο…νεομνημονιακός Τσίπρας ή θα τηρήσουν άψογη, ουδέτερη στάση; Θα επιλέξουν δηλαδή να μην εμπλακούν ή θα ξεσκονίσουν το σακάκι της ορντινάτσας του συστήματος που οι ίδιοι δημιούργησαν;

4.Η Νέα Δημοκρατία θα σταθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων; Θα κάνει μια καλή εκστρατεία και θα δώσει το στίγμα του κόμματος που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη; Θα μπορέσει να δείξει ότι δεν είναι όλοι ίδιοι και ότι η επιλογή του Τσίπρα θα καταστρέψει ακόμη περισσότερο τη χώρα; Η ΝΔ χρειάζεται καθαρό λόγο κι έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα. Μπορεί ο κ. Μεϊμαράκης να το κάνει;

5.Όλο το πολιτικό σύστημα μπορεί έστω και μια φορά να σταθεί στο ύψος του και να μην προκαλέσει νέα αναταραχή; Να μη γίνει 2012 το 2015 δηλαδή και οδηγούμαστε σε νέες εκλογές. 

Όλα τα κόμματα πρέπει να συμβάλουν ώστε αν το αποτέλεσμα της κάλπης δεν δίνει καθαρό αποτέλεσμα να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μακράς διάρκειας που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και θα την οδηγήσει σε ασφαλή μονοπάτια. Έτσι κι αλλιώς οι μονοκομματικές κυβερνήσεις και ο δικομματισμός είναι παρελθόν. Είναι καιρός λοιπόν να υπάρξει συνεννόηση ώστε να πάει μπροστά ο τόπος.

 Η οικονομία, τα συμφέροντα των πολιτών, η καταπολέμηση της ανεργίας, πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή. Μαζί με το μεταναστευτικό βεβαίως που απειλεί να τινάξει την κοινωνία στον αέρα. Ώρα να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σύστημα αν θέλει να συνεχίσει να ομφαλοσκοπεί ή αν θα βάλει πλάτη για να βγει η Ελλάδα από το βούρκο.


Σε κάθε περίπτωση, οι εκλογές αυτές μπορεί να αποτελέσουν την ιστορική ευκαιρία για να αλλάξουμε όλοι μυαλά. Είναι η τελευταία ευκαιρία για τον κάθε πολίτη να μάθει να ψηφίζει με ευθύνη. Και η τελευταία ευκαιρία για κάθε πολιτικό να μάθει να σέβεται τη λαϊκή εντολή.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.