"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

.Η «κατάρα» του Τσίπρα... Τη μοίρα του αυτός την έφτιαξε και αυτός πρέπει να την διαχειριστεί

Αυτό που γίνεται σ' αυτές τις εκλογές δεν έχει ξαναγίνει. Ποτέ στην πολιτική ιστορία της χώρας δεν ξανάγινε όλα τα κόμματα να πιέζουν ασφυκτικά αυτό που εμφανίζεται ως πρώτο να συνεργαστεί μετά τις κάλπες.

ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ακόμη και ο Λεβέντης, ζητούν από τον Τσίπρα να προχωρήσει σε διαδικασίες εθνικής συνεννόησης. Τον θέλουν δηλαδή μαζί σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Επιθυμούν τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στη διακυβέρνηση της χώρας κι όχι να αποποιείται των ευθυνών του.

Και όλο αυτό το σκηνικό μοιάζει με την γκόμενα που την πολιορκούν δύο – τρεις πιτσιρικάδες, την φλερτάρουν, της κάνουν και πρόταση γάμου αλλά αυτή... το παίζει δύσκολη γιατί μπορεί να της αρέσει και το... σινγκλ.

Με δεδομένο ότι οι κάλπες δεν θα αναδείξουν αυτοδύναμη κυβέρνηση και ότι ο Πάνος ο στρατηγός θα μείνει χωρίς στρατό, τι μένει στην Ελλάδα; Το πρώτο να πάει σε νέες εκλογές. Ποιος τρελός το θέλει εκτός από κάποιους που δεν νοιάζονται για την καταστροφή;
Το δεύτερο είναι οι συνεργασίες. Θα είναι μεγάλος συνασπισμός; Θα είναι τρία κόμματα μαζί; 

Ό,τι κι αν είναι πρέπει κάποια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τις αποφάσεις του και να καταλάβει τι θέλει και ο κόσμος.
Όπως όλα δείχνουν, ακόμη κι αν η... γκόμενα κάνει νάζια στο τέλος θα υποκύψει γιατί αλλιώς θα μείνει στο ράφι. Η συνεργασία θα είναι το αποτέλεσμα της λαϊκής εντολής που θα δώσει ο ελληνικός λαός και ουδείς μπορεί να την αποφύγει. 

Όμως αυτή η εντολή είναι και η «κατάρα» του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι ουσιαστικά του ζητά ο κόσμος να συμμετάσχει στην υλοποίηση του μνημονίου που ο ίδιος υπέγραψε. Του ζητά να γίνει κομμάτι του «εγκλήματος» όπως η Κουμουνδούρου χαρακτήριζε το μνημόνιο. Του λέει «Αλέξη... forget it. Αυτή είναι η πραγματική ζωή, έτσι όπως τα έκανες θα τα λουστείς».

Ο Τσίπρας μετεκλογικά έχει δύο επιλογές. Είτε να μείνει στην πολιτική σκηνή και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή πολύ σκληρών μέτρων. Είτε να αποχωρήσει και να παραδώσει σε άλλον την εξουσία.

Κι αν ο Τσίπρας έχει δύο δρόμους να διαλέξει για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μονόδρομος. Υπέγραψε ένα μνημόνιο και είτε θα συμμετάσχει σ' αυτό είτε θα βαρέσει διάλυση σε περίπτωση που επιχειρήσει να ξανασηκώσει αντιμνημονιακό μπαϊράκι. Αυτά δεν περνάνε πλέον.

Αλλά να πούμε και το βασικότερο: Μόνο ο Τσίπρας και η αριστερά πρέπει να σπεύσουν να εφαρμόσουν τα πολύ σκληρά μέτρα, έτσι για τιμωρία για όσα έκαναν. Ο Αλέξης θα πρέπει να υπογράψει τα νέα φορολογικά μέτρα, πλειστηριασμούς, μειώσεις συντάξεων και άλλα δύσκολα.

Τη μοίρα του αυτός την έφτιαξε και αυτός πρέπει να την διαχειριστεί. Ο Γερμανός φιλόσοφος Σοπενχάουερ είχε γράψει: «Εκείνο που οι άνθρωποι ονομάζουν μοίρα, στην ουσία είναι ένα σύνολο ανοησιών που έκαναν».

Αυτό ακριβώς έκανε και ο Τσίπρας. Ας τα λουστεί τώρα.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.