"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

.H περίφημη «ηθική της Αριστεράς» έχει πάει περίπατο

Μέσα σε 7 μήνες έχουμε και λέμε:
Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει ταξιδάκια με θαλαμηγούς στο Αιγαίο και επιστρατεύονται ψαρόβαρκες για να τον σώσουν. Τίνος είναι τα σκάφη που κάνει τουρισμό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;
Ο πρώην πρωθυπουργός πάει σε… νοικιασμένη βίλα στο Σούνιο, βίλα γνωστού εφοπλιστή και ταυτόχρονα κάνει παρέες και διακοπές με επιχειρηματίες.

Ο κ. Τσίπρας απαξιώνει το δημόσιο σύστημα παιδείας στέλνοντάς του τα παιδιά του σε ιδιωτικά σχολεία.
Υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης έχει offshore εταιρεία, το κρύβει επιμελώς και μόλις αποκαλύπτεται λέει άλλα αντί άλλων και παίζει το αγαπημένο του θέατρο. Ο… Μίμης των ψεκασμένων και κολλητών του Τσίπρα είναι νόμιμος είναι και ηθικός;

Αποκαλύπτεται ότι ο μέντορας του Αλέξη, μπάρμπα Αλέκος Φλαμπουράρης, παίρνει δουλίτσες από το δημόσιο αν και μεγαλομέτοχος σε κατασκευαστική εταιρεία και παράλληλα υπουργός. Βεβαίως καλύπτει τα ίχνη του όπως κάνουν οι καλοί επιχειρηματίες βάζοντας εικονικούς προέδρους συγγενικά του πρόσωπα.

Άλλος υπουργός αποκαλύπτεται ότι έπαιρνε 12% για να διορίζει στο δημόσιο ενώ άγνωστος είναι ο ρόλος και η διαπλοκή που μπορεί να υπάρχει στην περίπτωση του Βαρουφάκη.
Για να μη μιλήσουμε για τους διορισμούς κάτω από το τραπέζι, χωρίς ΑΣΕΠ και με τα «δικά μας παιδιά» να κυριαρχούν.

Αυτά μόλις σε 7 μήνες και η περίφημη «ηθική της Αριστεράς» έχει πάει περίπατο. Κι αν για τόσο μικρό χρονικό διάστημα η διαπλοκή, οι κρυφές δουλίτσες, τα υπόγεια deal βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τότε σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει 4 χρόνια. 

Αν λοιπόν ο ελληνικός λαός ψηφίζει με οργή για τα 40 χρόνια των μεγάλων κομμάτων που κατέστρεψαν τη χώρα τότε τι θα πάει να κάνει την Κυριακή βλέποντας τους 7 μήνες της αριστεράς; Θα πάει να τους ψηφίσει;

 Να τους δώσει τη δύναμη να διαλύσουν ό,τι απέμεινε; Να τους επιτρέψει να φτιάξουν ένα κράτος ανήθικο αλλά υπό την ομπρέλα της «ηθικής της Αριστεράς»;

Αν όλα τα παραπάνω γίνονταν σε μια κυβέρνηση της ΝΔ σκεφτείτε τι θα συνέβαινε. Αλλά τι να περιμένει κανείς.

 Η κυρίαρχη ιδεολογία της Μεταπολίτευσης ήταν της Αριστεράς, οι υπόλοιποι απλά κυβερνούσαν. Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «μπολιαστεί» για τα καλά με τις «αρχές» του ΠΑΣΟΚ ας καθίσουμε να τον απολαύσουμε. Θα έχει ενδιαφέρον και δεν θα είναι απλή σκανδαλολογία.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.