"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

.Τι είπαν Μέρκελ και Ολάντ στον Τσίπρα για το αδιέξοδο με την τρόικα

Στις Βρυξέλλες και τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στρέφονται όλα τα βλέμματα μετά την χθεσινή άκαρπη τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group.
Το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας να παραμένει το μεγάλο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών, ενώ υπάρχει χάσμα και για τις αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Όλη αυτή η κατάσταση δίνει άρωμα... Ιουλίου στη διαπραγμάτευση και είναι αμφίβολο το αποτέλεσμα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα κρίνει την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ προς την χώρα μας.

Οι διαβουλεύσεις, πάντως, θα συνεχιστούν σήμερα μέχρι το μεσημέρι -οπότε και θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες το Eurogroup- προκειμένου να επιτευχθεί προσέγγιση των δύο πλευρών και να αποφευχθούν αρνητικές δηλώσεις για την Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε την Κυριακή τηλεφωνικές επικοινωνίες με την Άγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στους οποίους ανέλυσε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, επισημαίνοντας ότι η ελληνική θέση είναι συμβατή τόσο με την συμφωνία του περασμένου Ιουλίου όσο και με την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος Γιούνκερ έδειξε κατανόηση, ο Πρόεδρος Ολάντ συμμερίστηκε τις ελληνικές θέσεις, ενώ η Καγκελάριος Μέρκελ σημείωσε με νόημα: «Οκ Αλέξη, εγώ θα μιλήσω με τον Σόιμπλε».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στον πρόεδρο της Κομισιόν ότι η α' κατοικία των Ελλήνων πρέπει να προστατευθεί, ειδικά εκείνων που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα υποστεί σοβαρό πλήγμα ο κοινωνικός ιστός της χώρα

Σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί λύση έως το Eurogroup, η Αθήνα θα ζητήσει να μεταφερθεί το θέμα των «κόκκινων» δανείων στο δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων.


Στο Eurogroup καιροφυλακτεί και ο Σόιμπλε, γι’ αυτό και τόσο ευρωπαϊκές πηγές, όσο και η Αθήνα μιλούν για ένα «κρίσιμο πολιτικό τεστ» σήμερα στις Βρυξέλλες.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.