"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

.Η κλεψύδρα της κυβέρνησης αδειάζει επικίνδυνα

Λες και το ξέραμε. Το γράφαμε τόσο καιρό και το πιστεύαμε. Αυτή η κυβέρνηση, αυτή η νέα λυκοσυμμαχία των λαϊκιστών της Αριστεράς με τους ψεκασμένους της δεξιάς δεν θα μπορούσε να έχει καμιά τύχη. Σιγά – σιγά το κουβάρι της άθλιας συμπόρευσης, της χειρότερης κυβέρνησης που είδε ποτέ ο τόπος, άρχισε να ξετυλίγεται.
Η αποχώρηση του Γ. Σακελλαρίδη, στενού συνεργάτη του Τσίπρα μέχρι πρότινος και οι διαγραφές του Στ. Παναγούλη και του Ν. Νικολόπουλου από τους ΑΝΕΛ ουσιαστικά δίνει το στίγμα της πολιτικής κρίσης που περνά η κυβέρνηση. Αν ο Σακελλαρίδης δεν είχε την ευθιξία να παραδώσει την έδρα του τότε η κυβέρνηση θα στηριζόταν σε 152 βουλευτές. Οριακά δηλαδή ή για να το πούμε πιο καλά θα ήταν μια κυβέρνηση που ανά πάσα στιγμή θα ήταν ένα βήμα πριν από την κατάρρευση.
Ωστόσο, αν θέλουμε να δούμε την πραγματικότητα, δύο πράγματα μπορούν να γίνουν από εδώ και στο εξής, με δεδομένο ότι μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου το πολύ θα πρέπει να ψηφιστεί το νέο Ασφαλιστικό και βεβαίως ο προϋπολογισμός.
Το πρώτο είναι να πάει ο κ. Τσίπρας σε άλλες συμμαχίες προθύμων. Αν και στον ΣΥΡΙΖΑ το αποκλείουν αυτό υπάρχουν κάποιοι που θα μπορούσαν να «πουληθούν» για λίγα αργύρια. Ο παράγων «Λεβέντης» είναι κάτι που θα πρέπει να το δούμε άμεσα. Το σύστημα που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα δεν αποκλείεται να κάνει το θαύμα και να πείσει τον... άπιστο Πρόεδρο να συμβάλει στη «σωτηρία» της χώρας από την... κακή δεξιά
Υπάρχει φυσικά και το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι που κανείς δεν ξέρει τι θέλουν, πλην μόνο να διώξει ο Τσίπρας τον Καμμένο, κάτι που θα έκανε με μεγάλη ευχαρίστηση και χωρίς ντροπή ο Αλέξης. Και βεβαίως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει όχι συμμαχίες κομμάτων αλλά μεμονωμένους πρόθυμους βουλευτές από άλλα κόμματα. Και μην ακούσουμε για... ηθική της Αριστεράς και αξίες που δεν έχουν άλλα κόμματα. Άλλωστε, πάντα υπάρχει η πρώτη φορά. Μήπως μέχρι τώρα δεν έλεγαν ότι η Αριστερά δεν διαγράφει ποτέ; Ο κυρ Στάθης το πίστεψε;
Το δεύτερο γεγονός που μπορεί να συμβεί είναι η πτώση της κυβέρνησης, αν όχι τώρα σύντομα πάντως. Να αποδειχθεί ότι ο Τσίπρας δεν μπορεί να κυβερνήσει και βεβαίως να παραδώσει την εντολή που έχει λάβει. Στην περίπτωση αυτή είτε θα πάμε σε εκλογές είτε θα πάμε σε συμμαχίες κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό όχι φυσικά τον Τσίπρα, όχι τον επόμενο αρχηγό της ΝΔ αλλά κάποιον που θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.
Κάποιον που θα εμπιστεύονται και οι δανειστές αλλά και που θα πάρει μια εντολή σχηματισμού κυβέρνησης με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Υπ' αυτές τις συνθήκες θα μπορούσαμε να γλιτώσουμε από αυτή την άθλια κυβέρνηση, από αυτό το εξευτελιστικό κυβερνητικό δίδυμο που ντροπιάζει την Ελλάδα και την οδηγεί στην καταστροφή.
Η οικονομία βρίσκεται ξανά στο χείλος του γκρεμού. Είναι σίγουρο ότι μια πολιτική κρίση θα τη διαλύσει και γι' αυτό πάση θυσία πρέπει να αποφευχθούν οι αναταράξεις. Αλλά όλα τα κόμματα και κυρίως ο Τσίπρας οφείλουν να αποδείξουν ότι τους έχει μείνει μια στοιχειώδης σοβαρότητα και το τελευταίο «οχυρό» για την πατρίδα δεν έχει πέσει ακόμη.
Πραγματικά όλα πλέον είναι ανοικτά, όμως, χωρίς χαιρεκακία θα πρέπει να τονίσουμε δύο σημεία:
1.Εμείς τα λέγαμε. Αυτό το αριστερό μόρφωμα που δεν είχε ούτε όραμα, ούτε κότσια, ούτε εξυπνάδα για να κυβερνήσει τη χώρα δεν έπρεπε να στηριχθεί από τον ελληνικό λαό. Οι επιλογές πληρώνονται ακριβά και δυστυχώς για τον ελληνικό λαό έρχεται η ώρα της πληρωμής. Δυστυχώς μαζί με όσους ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ θα την πληρώσει όλος ο κόσμος.
2.Το δεύτερο σημείο είναι ότι δεν μπορεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που διαφοροποιούνται ή θα διαφοροποιηθούν να το παίζουν «μωρές παρθένες». Όταν έβαζαν υποψηφιότητα στην πρώτη μνημονιακή κυβέρνηση της Αριστεράς ήξεραν τι έκαναν και τι τους περιμένει.
 Ο Τσίπρας, ο αρχηγός τους ήταν αυτός που υπέγραψε το Μνημόνιο του καλοκαιριού. Όλα τα μέτρα περιλαμβάνονται στη συμφωνία εκείνη. Δεν την διάβασε ο Σακελλαρίδης, ο Παναγούλης, ο Νικολόπουλος και οι άλλοι; 
Ή μήπως δεν ήξεραν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τις μεταρρυθμίσεις; Γιατί δεν πίεζαν για αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος αλλά στήριξαν το άνοιγμα της ΕΡΤ, τις χιλιάδες κρυφές προσλήψεις και τα διάφορα «παιχνίδια» που παίζουν με επιχειρηματίες; Γιατί δεν πιέζουν να παταχθεί η φοροδιαφυγή που υποσχέθηκε ο αρχηγός τους; Ας μην κάνουν τώρα ότι δεν ήξεραν. Είναι ψεύτες και υποκριτές.

Ας τελειώνουμε λοιπόν μια ώρα αρχύτερα με την κυβέρνηση αυτή, μπας και δει η χώρα άσπρη μέρα.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.