"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

.Η... ανάπτυξη που ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε με την αξιοποίηση των ολυμπιακών ακινήτων ήρθε!

Την ίδια στιγμή που η χώρα ασχολείται με το σύμφωνο συμβίωσης και τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Εκκλησίας και ομοφυλοφιλικών οργανώσεων στην Αθήνα, στα νότια προάστια γίνεται χαμός. Το προσφυγικό, το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας καμώνεται ότι θα αντιμετωπίσει με ανθρωπισμό και αλληλεγγύη, έγινε η βόμβα που όλοι φοβόμαστε.
Ο πρωθυπουργός όμως στη Βουλή μας κούνησε το δάκτυλο λέγοντας ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε με μεμονωμένα επεισόδια όπως αυτά που έγιναν χθες. Άλλωστε στα γήπεδα γίνονται χειρότερα όπως είπε. Βεβαίως ούτε κουβέντα, επί της ουσίας, για το γεγονός ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών, παρά μόνο αφορισμοί, κατηγορίες σε άλλους και κηρύγματα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης. Λες και ο «αριστερός» Αλέξης πονάει περισσότερο όταν βλέπει παιδάκια να πνίγονται στα νερά του Αιγαίου.
Η εικόνα που σχηματοποιείται στη χώρα είναι δραματική. Η... ανάπτυξη που ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε με την αξιοποίηση των ολυμπιακών ακινήτων ήρθε. Οι φωτογραφίες από το Τάε Κβο Ντο αλλά και από τα αντίσκηνα που στήνονται στο Ελληνικό για να υποδεχθούν χιλιάδες μετανάστες, είναι η απτή απόδειξη της «αριστερής ανάπτυξης».
Πριν λίγες ημέρες το ΤΑΙΠΕΔ έλεγε ότι θα προχωρήσουν όλα τα μεγάλα έργα, μεταξύ αυτών και το Ελληνικό. Τον Αλέξη και τον Μουζάλα τους ρώτησε που μετατρέπουν την περιοχή σε προσφυγούπολη; 
Πόσοι θα χωρέσουν εκεί; Υπό ποιες συνθήκες θα ζήσουν; Ποιοι θα αναλάβουν να τους ταΐσουν, ποιες είναι οι εγγυήσεις για να μη γίνουν σφαγές; Ποια είναι τα μέτρα για την καθαριότητα; Τίποτε, καμιά ενημέρωση μόνο ευχολόγια και κατηγορίες κατά των Ευρωπαίων, των Τούρκων και οποιουδήποτε άλλου δεν έχει σχέση με την κυβέρνηση.
Η Ελλάδα πληρώνει τη λογική του «μπάτε σκύλοι αλέστε» που ξεκίνησε η κυρά Τασία Χριστοδουλοπούλου και συνεχίζει ο Μουζάλας. Χωρίς σχέδιο, χωρίς οργάνωση, χωρίς μια στρατηγική μακρόπνοης αντιμετώπισης ενός προβλήματος που θα το έχουμε για χρόνια η κυβέρνηση τι κάνει; Μεταθέτει το πρόβλημα στους δημάρχους και τους λέει «βρείτε εσείς τι θα κάνετε».
Άραγε γιατί δεν τους μαζεύει στο σπίτι του ο Τσίπρας και ο Μουζάλας; Γιατί ο ανθρωπιστής πρωθυπουργός δεν τους παίρνει μαζί του στο θέατρο του φίλου του Λαζόπουλου; Γιατί δεν τους παίρνει ο Πολάκης στα Ανώγεια να πάρουν τον αέρα τους;
Μετάθεση ευθυνών και προβλημάτων και κατά τα άλλα το παίζουμε ανθρωπιστές με τα ξένα κόλλυβα. Αλλά με τους Έλληνες τι θα γίνει που βρίσκονται αντιμέτωποι με μια βόμβα; 
Με τους πολίτες αυτής της χώρας που στενάζουν από την οικονομική κρίση και την ακυβερνησία της αριστεράς και καλούνται τώρα να λύσουν μόνοι τους και το προσφυγικό; Κι όχι μόνο αυτό. Έχουν να αντιμετωπίσουν και τον κάθε αριστερό φασίστα που μόλις πεις κάτι διαφορετικό είσαι... ρατσιστής, ακροδεξιός, απάνθρωπος, ομοφοβικός.
Το προσφυγικό είναι παγκόσμιο πρόβλημα, όμως στην Ελλάδα είναι δημιούργημα αυτής της κυβέρνησης. Στη Ρώμη, στη Μαδρίτη, στο Λονδίνο δεν υπάρχουν χιλιάδες πρόσφυγες στις κεντρικές τους πλατείες. Δεν καταστρέφονται ολόκληρες περιοχές, δεν διαλύονται τοπικές κοινωνίες. Εδώ η κυβέρνηση της αφασίας έχει προκαλέσει ένα τεράστιο πρόβλημα εγκλωβίζοντας χιλιάδες μετανάστες στη χώρα μας.

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας που τους επιλέξαμε.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.