"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

.Μιλά η Ντόρα για διαφάνεια και ο Τσίπρας για αλήθειες – Ο απόλυτος σουρεαλισμός!

Πολύ συγκινηθήκαμε από τον αγώνα που έδωσε μέσα στη Βουλή η Ντόρα για να στριμώξει τον πρωθυπουργό σε ότι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Προφανώς όσες ερωτήσεις κι αν γίνουν για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο όλων των εποχών, ουδεμιά απάντηση θα πάρουν από τον Αλέξη Τσίπρα. Ο οποίος μάλιστα δηλώνει και περήφανος που έκανε την ανακεφαλαιοποίηση γιατί έσωσε τις καταθέσεις. 
Τι να πει κανείς. Ο άνθρωπος που θα πήγαινε τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα στη φυλακή για τις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις, οι οποίες έγιναν με τις τιμές στα 4 και τα 5 ευρώ, να έχει το θράσος να μιλά όταν σήμερα οι τραπεζικές μετοχές κοστίζουν ελάχιστα λεφτά και παραδόθηκαν στα χέρια ξένων έναντι πινακίου φακής.
Αλλά στη Βουλή σήμερα ζήσαμε τον απόλυτο σουρεαλισμό. Να μιλά η Ντόρα για διαφάνεια και να απαντά ο Τσίπρας για αλήθειες. Το άκρον άωτον της παραδοξότητας και ήρθε και ο Κασιδιάρης με τα «γαλλικά» του να αποδείξει ότι πλησιάζουμε το κοινοβούλιο της Ουκρανίας όπου θα μαζεύουν... καροτσάκι τον πρωθυπουργό.
Μόνο γέλιο προκάλεσε όμως η αναφορά του Τσίπρα στην... οίησή του. Αν και πολύ αμφιβάλλουμε αν γνωρίζει την συγκεκριμένη λέξη, ο πρωθυπουργός ζήτησε να του επιτραπεί να έχει και λίγη οίηση γιατί αυτός 40 ετών έγινε πρωθυπουργός. Ενώ η Ντόρα που είναι από μεγάλο τζάκι δεν έγινε ποτέ ούτε... πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας. Ή μάλλον έγινε πρόεδρος κάποιου κόμματος που ξεχνάμε και το όνομά του.
Είναι τραγικό. Ο Τσίπρας να κοκορεύεται που έγινε πρωθυπουργός στα 40 του επειδή στραβώθηκαν οι πολίτες και να μην έχει μάθει ούτε το γνωστό αρχαίο γνωμικό «μηδένα προς του τέλους μακάριζε». Γιατί μπορεί να είναι ο νεώτερος πρωθυπουργός της Ελλάδας αλλά μην βιάζεται γιατί μπορεί να έχει κι άλλες πρωτιές.
Όπως π.χ. να γίνει και ο πρωθυπουργός που... εκπαραθυρώνεται ταχύτερα από το Μαξίμου. Ή επίσης ο πρώτος και νεότερος πρωθυπουργός που θα καθίσει στο Ειδικό Δικαστήριο για μεγάλα σκάνδαλα σαν κι αυτό των τραπεζών.
Γιατί όχι; Μπορεί να είναι και ο επόμενος πρωθυπουργός μετά τον Παπανδρέου που αφήνει την εξουσία επειδή αισθάνεται ανίκανος να τη διαχειριστεί. Επειδή βλέπει ότι διαλύει τη χώρα και προτιμά να βγάλει από πάνω του το βάρος της ευθύνης.
Είναι φανερό, πάντως, από τις απαντήσεις που δίνει και από τη γενικότερη στάση του, ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Πολιτική και προσωπική. Ότι κάνει απέλπιδες προσπάθειες για να κρατηθεί στην εξουσία, όμως, πολύ δύσκολα θα καταφέρει να την βγάλει καθαρή.

Άλλωστε, με αντιπάλους σαν την Ντόρα μόνο πλάκα μπορεί να κάνει. Τι να πει και τι να υπερασπιστεί η κ. Μπακογιάννη; Τη διαφάνεια στην οικονομία και την πολιτική ζωή του τόπου; Είναι να γελάς.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.