"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

.Θεατρική Παράσταση “ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ” του Κώστα Ταχτσή απο το Θεατρικό Εργαστήρι “CARPE DIEM”

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου«CARPE DIEM» παρουσιάζει την παράσταση «Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν από 30 Ιουνίου έως και  6 Ιουλίου 2014 στις 9.30μμ, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, δ/νση: Γ. Ζωγράφου 7, (είσοδος από πλ. Αγ. Γεωργίου), με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Τρίτο Στεφάνι, ένα από τα σημαντικότερα νεοελληνικά μυθιστορήματα, σκιαγραφεί με πρωτόγνωρο για την εποχή του τρόπο  ένα κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας μέσα από τους παράλληλους μονολόγους δύο γυναικών, της Νίνας και της Εκάβης. Δύο γυναίκες οικείες, γεμάτες δύναμη και αδυναμίες, ξετυλίγουν μπροστά μας το νήμα της ζωής τους: γάμοι, απιστίες, διαζύγια, θάνατοι, οικονομικές αποτυχίες, οικογενειακά δράματα.

 Η προσωπική, μικρή τους ιστορία είναι δεμένη με τη μεγάλη ιστορία, αυτήν της νεότερης Ελλάδας – και με τα κυριότερα γεγονότα του πρώτου μισού του περασμένου αιώνα, όπως ο Μακεδονικός αγώνας, οι Βαλκανικοί πόλεμοι, η Μικρά Ασία, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η Κατοχή, ο Εμφύλιος.
Τα γεγονότα αυτά άλλοτε παρουσιάζονται ως φόντο και άλλοτε, πιο συχνά, επηρεάζουν καθοριστικά την ψυχολογική κατάσταση των ηρωίδων.
Το τρίτο στεφάνι της Νίνας- ο τελευταίος δηλαδή γάμος της με τον Θόδωρο και γιο της Εκάβης-, είναι το σημείο που η ιστορία ξεκινά και τελειώνει.
Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη
Διασκευή: Σταμάτης Φασουλής
Επεξεργασία-Δραματουργία : Αναστασία Τζέλλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Μάρθα Φωκά
Επιμέλεια Κίνησης- Χορογραφίες: Ιωάννα Βασιλακοπούλου
Επιμέλεια Μουσικής: Δημήτρης Ιατρόπουλος
Ζωντανή Μουσική: Αστέρω Χριστοφίδου
Επιμέλεια Προτζέξιον-Φώτων: Παναγιώτης Λαμπής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιωάννα Μπούτα

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.