"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

.Τσίπρας: Αυτές είναι οι επιδιώξεις της κυβέρνησης... Οι 6 άξονες που περιέγραψε ο πρωθυπουργός

Τη στρατηγική επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις περιέγραψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο βήμα της Βουλής.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για 6 άξονες οι οποίοι είναι:

- Τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα «που έχουν γίνει ήδη αποδεκτά», όπως είπε ο πρωθυπουργός.

- Η απομείωση – αναδιάρθρωση του χρέους.

- Η προστασία των συντάξεων και του πραγματικού μισθού.

- Αναδιανομή εισοδημάτων προς όφελος της πλειοψηφίας.

- Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και αντιστροφή της πορείας της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων. «Είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και θα την νομοθετήσουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

- Ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα που θα δημιουργήσει θετικό-σοκ στην ελληνική κοινωνία, κινητοποιώντας και το λιμνάζον δυναμικό της.

«Σας καλώ να στηρίξετε με ειλικρίνεια την κυβέρνηση», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση, ενώ θέλησε να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό «πως πρέπει να είναι ήσυχος». «Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα λυγίσει σε παράλογες απαιτήσεις. Η τακτική μας θα αποφέρει σύντομα καρπούς», εκτίμησε ο πρωθυπουργός.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.