"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

.Γιούνκερ προς Τσίπρα: «Δεν σε καταλαβαίνω... Δεν μπορώ να βγάλω λαγό από το καπέλο»

Εντονα επικριτικός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα ήταν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν φέρεται να δήλωσε συγκεκριμένα ότι έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τον Ελληνα πρωθυπουργό ότι δεν πρέπει να θεωρεί ότι ο ίδιος θα μπορέσει να αποτρέψει ενδεχόμενο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων.

Οπως είπε σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στο γερμανικό περιοδικό το Σάββατο, η ελληνική κυβέρνηση παρεξήγησε προφανώς τις προσπάθειες που κατέβαλε τους τελευταίους μήνες, ως πρόεδρος της Κομισιόν, για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.

Οι Ελληνες φαίνεται να πιστεύουν πως υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη που μπορεί να λύσει το πρόβλημα ως δια μαγείας, βγάζοντας λαγό από το καπέλο, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας, όμως, ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

«Δεν καταλαβαίνω τον κ. Τσίπρα», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, συμπληρώνοντας: «Η εμπιστοσύνη που του έχω δείξει δεν είναι αμοιβαία».

Και πρόσθεσε: Αντί να διαμαρτύρεται για τις προτάσεις που υποβάλλουν οι δανειστές της χώρας, ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να πει στον ελληνικό λαό ότι η Κομισιόν του προσέφερε ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 35 δισ. ευρώ από το 2015 έως το 2020.

«Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός της Ελλάδας, θα το πουλούσα αυτό ως επιτυχία», δήλωσε, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακούσει τίποτε τέτοιο από τον κ. Τσίπρα.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.