"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

.Τσακαλώτος: Είμαι αριστερός αλλά μπορώ να κάνω και πράγματα που δεν είναι αριστερά!

Το τι έχει υπογράψει ο Τσίπρας στο τρίτο μνημόνιο θα το μαθαίνουμε σιγά σιγά όσο θα φτάνει κομμάτι κομμάτι ο λογαριασμός στα νοικοκυριά. Ήδη έχει αρχίσει η φοροκαταιγίδα με τον Αλεξιάδη να επιβεβαιώνει δια της διάψευσης ότι τα εισοδήματα πάνω από 12 χιλιάδες ευρώ θα τα φάει το μαύρο φίδι, η συζήτηση για τις περικοπές στις συντάξεις με σενάρια ακόμα χειρότερα και από τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις έχει ανοίξει και σχεδόν είναι βέβαιο με τις δηλώσεις Κατρούγκαλου ότι θα πέσει πέλεκυς και στις κύριες συντάξεις. Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά που έρχονται.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ο Τσακαλώτος μιλώντας χθες στους Financial Times είπε με νόημα ότι «είμαι ένας από τους πιο αριστερούς υπουργούς της κυβέρνησης, μιλώντας πολιτικά» προσθέτοντας ωστόσο ότι «θέλω να κάνω πράγματα, όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μπορώ να κάνω πράγματα που δεν είναι ιδιαίτερα αριστερά».

Υποτίθεται ότι ο Τσακαλώτος είναι αρχηγός της ομάδας των 53 που εξελίσσεται σε νέα εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Πως λέει έτσι φόρα παρτίδα ότι μπορεί να κάνει και πράγματα που δεν είναι αριστερά; Λαγός του Τσίπρα; Στημένο σκηνικό οι 53 για να απορροφούν τους εσωκομματικούς κραδασμούς; 

Τα έχουν βρει στη νομή της κομματικής και κυβερνητικής εξουσίας οι δύο πόλοι και δουλεύουν τον κόσμο τους ψιλό γαζί; Το κάνει σε συνεννόηση με τον Τσίπρα για να καθησυχάσει τους ξένους ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ είναι πια όλα μέλι γάλα και δεν έχουν λόγο ανησυχίας ή περισσότερο θέλει να θολώσει τα νερά;

Σε κάθε περίπτωση για να δηλώνει έτοιμος ο Τσακαλώτος να κάνει πράγματα που δεν είναι αριστερά φανταστείτε τι μέτρα φέρνει το τρίτο μνημόνιο του Τσίπρα και του Καμμένου.

Αλλά σ’ αυτή την περίπτωση αποδεικνύεται πόσο ψεύτες και λαοπλάνοι είναι στην Κουμουνδούρου που μιλούσαν ως αριστεροί ζητώντας ψήφο αποτροπής της «παλινόρθωσης της δεξιάς» και το έπαιζαν οι νέοι απέναντι στο «παλιό» ζητώντας προεκλογικά ακόμα και αυτοδυναμία για να κυβερνήσουν. Και τελικά ξανάγιναν κυβέρνηση και λένε τώρα θα κυβερνήσουν κάνοντας πράγματα που δεν αριστερά. 

Αλλά το καλύτερο είναι ότι αυτή ακριβώς η διπλοπροσωπία και η ασυνέπεια λόγων και έργων πριν και μετά τις εκλογές είναι βγαλμένη από τα πιο παλιά κιτάπια του λαϊκισμού της πολιτικής ζωής της χώρας που τρώει σα γάγγραινα το δημόσιο βίο και ταλαιπωρεί την κοινωνία.

Ο Τσακαλώτος απλά ομολογεί τώρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το νέο είναι ούτε φυσικά και το αριστερό, αλλά το αριστερό άλλοθι μιας χώρας που ταλανίζεται στα αδιέξοδά της.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.