"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

.«Δύο φορές αριστερά, του ΣΥΡΙΖΑ απάτη, αυτοί θα βάλουν ΕΝΦΙΑ ακόμα και στη φάτνη»

Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα. Οι «γερμανοτσολιάδες», οι «προδότες», οι «μερκελιστές» των Χριστουγέννων του 2014 σας εύχονται τα καλύτερα.
Ένας χρόνος έχει περάσει από εκείνες τις δραματικές ώρες στη Βουλή όπου φαινόταν ξεκάθαρα ότι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα ναυαγούσε. Και όλοι περιμέναμε με αγωνία την προκήρυξη των εκλογών. 
Ίσως πολλοί από εσάς να μην θυμάστε τι γινόταν πριν από ένα χρόνο. Τότε που η χώρα πήγαινε καλύτερα, η αισιοδοξία είχε ενταθεί, η κατανάλωση είχε αυξηθεί και η ελπίδα είχε επανέλθει. Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του νέου έτους, του 2015, η οικονομία έμπαινε σε σωστές βάσεις, αλλά το πολιτικό σύστημα κατέρρεε. 
Ο Τσίπρας επέλαυνε προς την εξουσία κάνοντας βρόμικες συνεννοήσεις με τον Κουβέλη, τον Καμμένο και όλους όσοι δεν ψήφισαν τότε για Πρόεδρο. Αν εκείνες τις ημέρες η ιστορία είχε γραφτεί αλλιώς, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν καλύτερη. Αν δεν κατέρρεε η κυβέρνηση Σαμαρά από τους πραγματικούς προδότες, τώρα τα Χριστούγεννα θα ήταν καλύτερα και το 2016 θα ήταν έτος πραγματικής ανάπτυξης, εξόδου από την κρίση.
Ο Αλέξης Τσίπρας βιάστηκε να αρπάξει την εξουσία γιατί ήταν βουλιμικός. Αν άφηνε την προηγούμενη κυβέρνηση να ολοκληρώσει την προσπάθεια θα μπορούσε να γίνει πρωθυπουργός σε μια πιο κανονική χώρα.
Δυστυχώς η ιστορία γράφτηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον δικό του, βρόμικο ρόλο στην καταστροφή της χώρας. Πέρυσι τα Χριστούγεννα ούτε κλειστές τράπεζες είχαμε, ούτε capital controls, ούτε βαθιά ύφεση, ούτε τρίτο μνημόνιο, ούτε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ούτε διαλυμένο Χρηματιστήριο, ούτε κατεστραμμένες τράπεζες. 
Πέρυσι τα Χριστούγεννα λέγαμε καλή χρονιά και το πιστεύαμε, ελπίζοντας βεβαίως ότι ο ελληνικός λαός δεν θα έκανε το απονενοημένο διάβημα να φέρει τον Τσίπρα στο Μαξίμου. Και μαζί τον Βαρουφάκη κι όλους τους ημίτρελους που έκαναν εγκλήματα κατά των Ελλήνων.
Τότε όλοι όσοι μιλούσαμε για τον κίνδυνο που έρχεται ήμασταν προδότες και γερμανοτσολιάδες. Τότε οι Συριζαίοι ξεσήκωναν τον κόσμο στους δρόμους και υπόσχονταν παράδεισους.
Ένα χρόνο μετά όλα έχουν αλλάξει. Ο Τσίπρας και η παρέα του είναι πλέον μνημονιακοί και γερμανοτσολιάδες. Υπέγραψαν μνημόνιο, ετοιμάζονται για νέα λαίλαπα, έχουν διαλύσει τις τράπεζες και τα εισοδήματα των πολιτών. Το μόνο που τους έμεινε είναι η… βλαχιά, η αμορφωσιά, το κιτσαριό και βεβαίως το ψέμα. 
Δείτε τι έγινε στα κάλαντα στο Μαξίμου με τις γκλίτσες και τα ταγάρια. Αλλά το σπουδαιότερο. Δείτε το κόλπο που στήνει ο Τσίπρας με τις διάφορες λίστες. Ανακάλυψαν νέο «κοσκινάκι» τώρα για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Βρίσκουν στικάκια από εδώ κι από εκεί, διαρρέουν πληροφορίες για χιλιάδες λογαριασμούς, κάνουν παιχνίδι για δισεκατομμύρια που θα φέρουν δήθεν από τους καταθέτες του εξωτερικού.
Μια ακόμη μεγάλη μπλόφα τώρα που ετοιμάζεται το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και τους νέους φόρους. Με τα στικάκια θα περάσει ο Γενάρης και ο Φλεβάρης. Αλλά και με τα σενάρια για αποχώρηση του ΔΝΤ. Κάποιοι ανακάλυψαν ξαφνικά έξοδο του ΔΝΤ από την Ελλάδα ώστε να μπορέσει ο Τσίπρας να πουλήσει έξοδο από τα μνημόνια. Καημένοι Έλληνες; Πάλι θα ξεγελαστείτε;
Αλλά αν θέλετε να θυμηθείτε τι έγινε πέρυσι διαβάστε τι έλεγε ο Τσίπρας, ακριβώς αυτές τις άγιες μέρες. Στις διάφορες συγκεντρώσεις του έλεγε:
- Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να ενώσουμε. Να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα. Όχι για να ακολουθήσουμε την πεπατημένη των εντολών, των προαπαιτούμενων, των απαιτούμενων, των περικοπών που οδηγούν στην απαξίωση της ίδιας της ανθρώπινης ζωής, αλλά για ανοίξουμε μαζί με το λαό έναν άλλο δρόμο, εντελώς διαφορετικό από το σημερινό.

- Ο ελληνικός λαός, τούτες τις μέρες, καλείται να απαντήσει σε ένα κρίσιμο δίλημμα: Θα συνεχιστεί ο δρόμος των μνημονίων, της φθοράς, της κατάπτωσης της χώρας; Μιας χώρας που μπορεί να είναι μικρή σε έκταση, αλλά είναι μεγάλη σε ανθρώπινο δυναμικό, σε ιστορία, σε πολιτισμό, σε αγώνες για την ελευθερία.
Θα εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα για τα οποία δεσμεύτηκε ο κ. Σαμαράς με το email στην Τρόικα;
Θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ;

Θα τσακίσουν κύριες και επικουρικές συντάξεις;
Θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα φάρμακα;
Θα συνεχιστεί αυτός ο δρόμος ή θα μπούμε επιτέλους σε ένα δρόμο απελευθέρωσης, δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης, ριζικών μεταρρυθμίσεων στην κοινωνία και στο κράτος;
Θα συνεχίσουμε με τις γερασμένες εξουσίες, με τη διαπλοκή, με τη διαφθορά, με τους κομματικούς στρατούς, με το κράτος λάφυρο του εκάστοτε νικητή;

- Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης όμως είναι πλήρως κοστολογημένο. Εξηγεί αναλυτικά, και που θα βρεθούν τα λεφτά, και που θα ξοδευτούν. Είναι άμεσα υλοποιήσιμο με δικούς μας πόρους. Δεν εξαρτάται από τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. 
Μπορούμε να το ξεκινήσουμε άμεσα. Και θα το ξεκινήσουμε στις αρχές του νέου χρόνου, με την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης από μια μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία. Υλοποιώντας, έτσι, μια τεράστια επιχείρηση κοινωνικής σωτηρίας, η οποία ταυτόχρονα θα αλλάξει το κλίμα στη χώρα και θα επανεκκινήσει την οικονομία.


Αυτά έλεγε ο Τσίπρας τα Χριστούγεννα του 2014. Πόση σχέση έχoυν με τα φετινά; «Δύο φορές αριστερά, του ΣΥΡΙΖΑ απάτη, αυτοί θα βάλουν ΕΝΦΙΑ ακόμα και στη φάτνη», τραγουδούσαν τα παιδάκια στα κάλαντα.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.