"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

.Μέχρι πότε οι καλικάντζαροι... θα είναι εδώ;

Έστειλε τις ευχές της η Ζωή Κωνσταντοπούλου και είπε ότι πρέπει να απαλλαγούμε από κάθε λογής καλικάντζαρους. Πόσο δίκιο είχε, μόνο που η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Απαλλαγήκαμε από αρκετούς καλικάντζαρους, μηδέ αυτής εξαιρουμένης, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει τη χειρότερη κυβέρνηση και τη χειρότερη βουλή που είδε ποτέ αυτός ο τόπος. Ούτε στα χρόνια μετά από την Επανάσταση του 1821 δεν είδαμε τόσους πολλούς… κατσαπλιάδες μαζεμένους.
Όμως, η ευχή είναι μισή, έφυγαν κάποιοι αλλά έχουν απομείνει αρκετοί, φίλοι της κυρίας Ζωής, συνοδοιπόροι, συναγωνιστές χρόνια κι ας κάνει ότι δεν τους γνωρίζει και δεν την γνωρίζουν. Είναι πάντως μια ευχή που αν πιάσει θα απαλλάξει τον τόπο από μια καταστροφή που έρχεται αργά αλλά σταθερά.
Τι να πρωτοθυμηθούμε για τους καλικάντζαρους της αριστεράς; Το Γιάνη Βαρουφάκη που πέρυσι τον Φεβρουάριο έκανε «ουάου» και πήγαινε στα διεθνή φόρα ντυμένος κλαρινογαμπρός της Τρούμπας; Να θυμηθούμε τις φωτογραφήσεις του με τη Δανάη και τις ψαρούκλες στην Ακρόπολη ή στη λίμνη Κόμο; Να θυμηθούμε το γεγονός ότι δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στο υπουργείο του και κατέστρεψε κάθε ελπίδα διαπραγμάτευσης στην Ευρώπη;
Να θυμηθούμε ότι πήγε στο σπίτι του μια νύχτα του Ιουνίου και είπε «γυναίκα έκλεισα τις τράπεζες». Και να θυμηθούμε ότι πλέον ετοιμάζει νέο κόμμα για να σώσει την Ευρώπη;
Αλλά και για τη Ζωή τι να πρωτοθυμηθούμε; Που έκανε τη Βουλή τσιφλίκι της, που διόρισε τη μάνα της πρόεδρο στο ΕΣΡ, που έκανε τα πάντα για να διαλύσει τη Βουλή, που δίχασε και προκάλεσε όσο κανείς πολιτικός; Τα τερτίπια της με τη σύλληψη του Στουρνάρα, με τους ξυπόλητους που έφερε για το χρέος και που τώρα ετοιμάζεται να αναλάβει την αρχηγία του αντιμνημονιακού κόμματος, ποια η γόνος του μόνιμου προέδρου; Και μιλά για καλικάντζαρους;
θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι όλη η χρονιά που πέρασε δεν μας άφησαν σε ησυχία οι καλικάντζαροι λαφαζαναίοι και στρατούληδες, αυτό το νεοσταλινικό συνονθύλευμα με τους διαμαντόπουλους, τις Ραχήλ και όλους τους άλλους που ξαναβγήκαν στο φως γιατί δεν πρόλαβαν να κάνουν ντου στο νομισματοκοπείο και να βάλουν φυλακή τους ταξικούς εχθρούς.
Κι αφού έφυγαν αυτοί οι καλικάντζαροι μια ήσυχη ημέρα του καλοκαιριού μας έμεινε ένα τσούρμο ανόητων, ανεπάγγελτων, καφενόβιων της αριστεράς που κυβερνούν με… οίηση που λέει και ο πρωθυπουργός. Όλοι αυτοί που καμώνονται τους πατριώτες και είναι απλά παρτάκηδες οι οποίοι νέμονται την εξουσία, βολεύουν τους δικούς τους, οδηγούν την ιδιωτική πρωτοβουλία σε διάλυση, είναι ένα μάτσο κρατιστές που αδυνατούν να δουν πέρα από τη μύτη τους.
Αμόρφωτα καλικαντζαράκια που κοροϊδεύουν τον κόσμο, βγάζουν τη γλώσσα στο λαό, λένε ασύστολα ψέμματα και παραπλανούν την ίδια στιγμή που οδηγούν τη χώρα σε μεγάλη περιπέτεια. Οι καλικάντζαροι της αριστεράς δεν έφυγαν, είναι εδώ και συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους. Μπορεί κάποιοι να έμειναν στον πάγκο, μπορεί ορισμένοι να είναι απλές καρικατούρες που κρώζουν αλλά κανείς δεν τους ακούει, όμως, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και χειρότερα. Ρίξτε μια ματιά στον κρατικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Ένα τσούρμο αμόρφωτοι, βλαχαδερά, ταγάρια των Εξαρχείων, μπεκρήδες και άσχετοι παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή μας.

Μέχρι πότε οι καλικάντζαροι θα είναι εδώ; Γιατί στην Ελλάδα ανατρέψαμε τα πάντα; 12 μέρες λέει η παράδοση ότι μένουν στη γη οι πραγματικοί καλικάντζαροι. Αυτοί της αριστεράς γιατί βρίσκονται 12 μήνες;

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.