"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

.Για τους... κορμοράνους ρε γαμώτο

Σε αυτή τη χώρα δυστυχώς ξεχειλίζει η υποκρισία. Παριστάνουμε ότι θέλουμε επενδύσεις, αλλά όταν εμφανίζεται κανένας Χριστιανός (ή Μουσουλμάνος...), που να θέλει να επενδύσει τα χρήματά του, αρχίζουν τα προβλήματα και οι... κολοτούμπες. Αρχίζει να φουντώνει μέσα μας το "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες"  και το "δεν θα γίνουμε τα γκαρσόνια των Ευρωπαίων" που έλεγε και ο Ανδρέας.
Και δυστυχώς δεν είναι μόνο οι ΣΥΡΙΖΑίοι, που βέβαια αναδεικνύονται πρωταθλητές στην αντιεπενδυτική δράση. Υπάρχουν σκουριασμένα μυαλά και κυρίως μεγαλύτερα ή μικρότερα συμφέροντα που αντιδρούν, για διαφορετικούς λόγους και με διαφορετικές "αφετηρίες" κατά περίπτωση τόσο στην κεντρική διοίκηση όσο και την αυτοδιοίκηση και στις τοπικές κοινωνίες.
Τα παραδείγματα πάμπολλα. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τους συμπαθείς... Κορμοράνους που ενεργοποίησαν τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες ΣΥΡΙΖΑίων και Οικολόγων που συνέλαβαν στην ακύρωση της επένδυσης του Βωβού στον Ελαιώνα και την υπόθεση της διπλής ανάπλασης; Για το γαμώτο -συγγνώμη την προστασία- των Κορμοράνων ως αφορμή τινάχθηκε στον αέρα μία μεγάλη επένδυση. Και να ήταν η μόνη...
Να πάμε και στην περίπτωση της Χαλκιδικής και της επένδυσης της Ελντοράντο; Στον ρόλο που έπαιξαν τα τοπικά συμφέροντα  και οι πολιτικάντηδες; Να θυμίσουμε τον... ανένδοτο που είχαν κηρύξει βουλευτές της περιοχής και την συμπεριφορά Καμμένου; Ή μήπως να θυμηθούμε τις περιπτώσεις της Κασσιόπης στην Κέρκυρα ή της Αφάντου στη Ρόδο και τον ρόλο που έπαιξαν τοπικοί "Καισαρίσκοι"; Ή ακόμη και τις παλινωδίες Δρίτσα στο λιμάνι και Σπίρτζη για τα αεροδρόμια;
Πολύ πρόσφατο παράδειγμα η επένδυση που επιχείρησε το Κατάρ δια του επίσημου επενδυτικού του βραχίονα στη Ζάκυνθο. Αυτοδιοίκηση, τοπικοί νταραβεριτζήδες, πολιτικοί παράγοντες, οικονομικά συμφέροντα και η παντοδύναμη σε τοπικό επίπεδο εκκλησία έκαναν το παν για να ακυρωθεί η επένδυση των... αλλόθρησκων σε μία υποβαθμισμένη περιοχή.
Δυστυχώς ένα μεγάλο κομμάτι σε αυτή τη χώρα δεν επιθυμεί τις επενδύσεις αν δεν προκύπτει γι' αυτούς πολύ συγκεκριμένο όφελος. Σκοτίστηκαν για το ευρύτερο όφελος για την περιοχή και τη χώρα. Γιατί χαλάει τις δικές τους μικροδουλίτσες, γιατί ίσως κάποιοι επενδυτές δεν... πέρασαν από συγκεκριμένα ταμεία να καταθέσουν τον οβολό τους, αλλά και λόγω ιδεοληψίας, πολιτικής σκοπιμότητας και ζήλιας. Κάθε περίπτωση έχει τις δικές της αφορμές.
Έτσι όμως δεν πρόκειται να πάει τίποτε μπροστά. Και η χώρα έχει άμεση ανάγκη από επενδύσεις, άμεση ανάγκη από νέες δουλειές, άμεση ανάγκη από θέσεις εργασίας. Δεν αρκεί όμως μόνο να αλλάξει γραμμή η κεντρική εξουσία. Το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στην κορυφή της πυραμίδας, αλλά φτάνει μέχρι τη βάση της. Εκεί που περισσεύει η υποκρισία και βασιλεύουν τα νταραβέρια...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.