"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

.Αντιπαράθεση στο δρόμο προς την κάλπη

Μετωπική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έξι ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές κάλπες αλλά κυρίως εν όψει των ευρωεκλογών. Εν τω μεταξύ, σταδιακή μείωση στη φορολόγηση των φυσικών προσώπων και των κερδών επιχειρήσεων από το 2015 και αλλαγές στην παραγωγική δομή της Ελλάδας προβλέπει το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα παρουσιάσει εντός της εβδομάδας ο Αντώνης Σαμαράς. 
Στη Μόσχα βρίσκεται από χθες ο Αλέξης Τσίπρας με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιένκο.
Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει για τη χρήση του όρου «νέα Ελλάδα» αλλά και για τις δηλώσεις Γλέζου για πιθανό εσωτερικό δανεισμό στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι εταίροι διακόψουν τη χορήγηση δανείων προς την Ελλάδα, εφόσον εκλεγεί στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.  Όσον αφορά τη Νέα Ελλάδα, η ΝΔ υποστηρίζει ότι ο όρος είναι δικός τους και μέσα στην ένδεια ιδεών του, ο ΣΥΡΙΖΑ τον καπηλεύεται, χρησιμοποιώντας τον ως σύνθημα.
Όσον αφορά τις δηλώσεις Γλέζου, ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Τρίπολη, απάντησε ότι «αν ο κόσμος το πίστευε θα είχαμε εκροή καταθέσεων από την Ελλάδα» «Αλλά ο κόσμος δεν τους παίρνει στα σοβαρά», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Για διαστρέβλωση των δηλώσεών του από τον πρωθυπουργό έκανε λόγο ο Μανώλης Γλέζος. «Εκτός του ότι είναι αδιάβαστος, είναι και πανικόβλητος. Και όταν ένας πρωθυπουργός είναι πανικόβλητος, είναι επικίνδυνος. Αφήνει τους συμβούλους του στου Μαξίμου να τον ενημερώνουν και πέφτει στην παγίδα της διαστρέβλωσης» απάντησε ο κ. Γλέζος.
 Εν τω μεταξύ, ως δημοψήφισμα για το Μνημόνιο, που θα έπρεπε να είχε γίνει το 2010, περιγράφει τις επικείμενες ευρωεκλογές ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο ελληνικό πρόγραμμα της Deutsche Welle και δηλώνει βέβαιος ότι ο λαός θα εκφράσει την αντίθεσή του. 
Σε ό,τι αφορά την συνεργασία του με τους ευρωπαίους εταίρους σε περίπτωση που θα κυβερνήσει τη χώρα, ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι «όλοι στο ίδιο κλαδί καθόμαστε» και προσθέτει ότι τον διάλογο με την Γερμανία θα τον επιβάλουν οι ίδιες οι καταστάσεις.

«Στο δημοψήφισμα αυτό ο ελληνικός λαός θα εκφράσει την αντίθεσή του στο μνημόνιο, την αντίθεσή του σε αυτές τις πολιτικές τις αδιέξοδες, τις αναποτελεσματικές που έχουν δημιουργήσει μιαν ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. Αυτό κατά τη γνώμη μου θα σηματοδοτήσει πολιτικές εξελίξεις και στην Ελλάδα, αλλά και στη στάση της Ευρώπης προς την Ελλάδα», τονίζει ο κ. Τσίπρας. 
Εν τω μεταξύ, νόμιμη έκρινε ο Άρειος Πάγος τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές. Η ένσταση που είχε υποβληθεί με το σκεπτικό ότι βουλευτές και στελέχη της ελέγχονται για εγκληματική δραστηριότητα απορρίφθηκε. 
Οι δικαστές φέρονται να απέρριψαν την ένσταση, αφενός επειδή δεν υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση σε βάρος τους, αφετέρου γιατί ο έλεγχος νομιμότητας αφορά στον φάκελο που έχει υποβληθεί και το καταστατικό που ενσωματώνεται που δεν έχει καμία σχέση με όσα αναφέρουν οι δικαστικές αρχές ως κατηγορίες σε βάρος της οργάνωσης. 

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.