"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

.Ασφυξία στην κυβέρνηση από το αδιέξοδο με την τρόικα

Ενισχύονται διαρκώς οι πιέσεις προς την Αθήνα για εξάμηνη -ίσως και μεγαλύτερη- παράταση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής Οικονομίας, ενώ η ευρωζώνη έχει δώσει στην κυβέρνηση ρητή προθεσμία μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, προκειμένου να προχωρήσει σε συνεννόηση και ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. 

Την ίδια στιγμή διακινούνται πληροφορίες πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απαιτεί επιπλέον μέτρα για τη διετία 2016-2017, τα οποία προς το παρόν τουλάχιστον, η κυβέρνηση δεν δείχνει να αποδέχεται.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση δεν απέστειλε τελικά το απαντητικό e-mail, με τις διευκρινίσεις επί των προτάσεών της, προς την τρόικα, υπό τον φόβο νέων διαρροών, όπως έχει ήδη συμβεί δύο φορές. 

Το e-mail, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, έτοιμο και είναι εξαιρετικά πιθανό να σταλεί ακόμη και σήμερα. Δεν αποκλείεται ωστόσο να αποφασιστεί οι όποιες διευκρινίσεις ως προς τα μέτρα που προτάθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα να συζητηθούν κατ' ευθείαν στο Eurogroup που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο μέτωπο της παράτασης του προγράμματος, διέρρευσε χθες μέσω του πρακτορείου Reuters, η ύπαρξη εγγράφου που συντάχθηκε από το Euroworking Group, μέσω του οποίου προτείνεται η παράταση του μνημονίου, τουλάχιστον για έξι μήνες. 

Το σενάριο αυτό δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτό, αφού ακόμη σήμερα, κυβερνητικά στελέχη επιμένουν σε «τεχνητή παράταση» ενός μήνα έως έξι εβδομάδων. 

Μια ενδεχόμενη παράταση για διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που συζητά η Αθήνα, είναι δεδομένο ότι θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στον κυβερνητικό συνασπισμό, εν όψει και τις Προεδρικής Εκλογής, το ενδεχόμενο επίσπευσης της οποίας, φαντάζει πια αρκετά πιθανό.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.