"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

.Τρικυμία εν κρανίω... Το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού και του ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού δεν είναι καινούργιο.

Το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού και του ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού δεν είναι καινούργιο. Αυτή η διγλωσσία είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής ή για την ακρίβεια της ανυπαρξίας πολιτικής από την πλευρά της κυβέρνησης. 

Αυτό το αλαλούμ το ζούμε και τώρα με τον Τσίπρα να παρουσιάζεται λιοντάρι εντός της χώρας και να απευθύνει μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά μόλις ο ίδιος ή άλλα κυβερνητικά στελέχη του βγαίνουν εκτός συνόρων και συναντώνται με τους εκπροσώπους των δανειστών ή τους επικεφαλής των «θεσμών» να γίνονται …αρνάκια.

Χτες ο Τσίπρας κατήγγειλε «ανήθικο χρηματοδοτικό εκβιασμό», ο Βούτσης απευθυνόταν στην αντιπολίτευση και ζητούσε ευθεία τοποθέτηση για το αν προτείνουν να δεχτεί η κυβέρνηση να κλείσει συμφωνία με τους δυσμενείς όρους που θέτουν σήμερα οι δανειστές. 

Την ίδια ώρα ο Γιάνης Βαρουφάκης από τις ΗΠΑ δήλωνε έτοιμος για συμβιβασμό επισημαίνοντας ότι θα είναι καταστροφική μια χρεοκοπία και πως δεν τη συζητάει καν η κυβέρνηση, απορρίπτοντας παράλληλα εκλογές και δημοψήφισμα, όταν μόλις πριν από δύο μέρες ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα ο Αλέκος Φλαμπουράρης άφηνε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο!

Και έρχεται σήμερα με συνέντευξή του στη Huffington Post ο Γιάνης Βαρουφάκης για να περιγράψει ότι αν συνεχιστεί ο χρηματοδοτικός εκβιασμός των δανειστών και απαιτείται λιτότητα για την αποπληρωμή των δανείων τότε η Ελλάδα θα κάνει στάση πληρωμών στο εξωτερικό για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις στο εσωτερικό!

Τελικά αν αποδεικνύεται κάτι είναι ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει καμία συγκεκριμένη στρατηγική, χτυπάει μια στο καρφί και μια πέταλο γιατί πάνω απ’ όλα η ασάφεια είναι συστατικό στοιχείο της στρατηγικής της. 

Το αποτέλεσμα είναι να έχει εξαντληθεί ο χρόνος και τα χρήματα, να έχει πάει περίπατο η «συμφωνία-γέφυρα» και τελικά να οδεύει και η ίδια η κυβέρνηση σε μια συμφωνία πακέτο στα τέλη του Ιούνη χωρίς όπλα μπροστά στην απαίτηση των Ευρωπαίων για ένα δάνειο το οποίο θα ισούται με νέο μνημόνιο και θα επιφέρει αυτό που κατά τ’ άλλα απεύχεται σήμερα η κυβέρνηση. δηλαδή τα υφεσιακά μέτρα.

Και λέμε ότι η κυβέρνηση στην κυριολεξία περπατάει ξυπόλητη στ' αγκάθια καθώς αναιρείται και το υποτιθέμενο επιχείρημά της ότι η Ευρώπη θέλει να αποφύγει μια ρήξη εξαιτίας των συνεπειών ενός Grexit για την ευρωζώνη. Ακόμα και γι' αυτό όπως φαίνεται έχουν φροντίσει οι Ευρωπαίοι καταστρώνοντας σχέδια για χρεοκοπία χωρών εντός της ζώνης του ευρώ.

"Φοβερή διαπραγμάτευση" που πάντα βρίσκεται ένα τουλάχιστον βήμα πίσω από τα σχέδια και τις πρωτοβουλίες των εταίρων και το μόνο που καταφέρνει αυτή η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης (ο θεός να το κάνει τακτική αυτό το πράγμα) είναι να οδηγεί ακόμα και τον πιο φιλέλληνα στην ΕΕ τον Γιούνκερ να λέει ότι έχει χάσει την υπομονή του με τα καμώματα της ελληνικής κυβέρνησης!

Αυτά παθαίνει μια κυβέρνηση όταν δεσμεύεται να στηρίξει το έργο της ο… Γιώργος Παπανδρέου.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, για τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Στις 6 Απριλίου ο κ. Βαρουφάκης διαβεβαίωνε ότι η Ελλάδα θα πληρώνει τις υποχρεώσεις της στους δανειστές στο διηνεκές.

Στις 16 Απριλίου απειλεί ότι, αν δεν κάνουν πίσω οι εταίροι, δεν θα πληρώσει τις δόσεις για το χρέος.
Αυτή η κυβέρνηση προφανώς δεν είναι σοβαρή.
Κυρίως, όμως, δεν προστατεύει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας!

Και δυστυχώς κάθε μέρα που περνάει ο λογαριασμός και οι κίνδυνοι αυξάνονται.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.