"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

.Οι διαπραγματεύσεις και ο έντιμος συμβιβασμός κάνουν άνω κάτω τον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τα εσωκομματικά πυρά που δέχθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης από στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία-έντιμο συμβιβασμό που ετοιμάζει η κυβέρνηση με τους εταίρους, αφήνοντας πίσω τις δεσμεύσεις της Θεσσαλονίκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε με ανάρτηση στο Facebook.
Το δύσκολο εγχείρημα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση είναι εγχείρημα συνολικής ευθύνης, αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε δήλωσή του που δημοσιεύεται στο προφίλ του στο Facebook, αν και επισημαίνει πως «δεν επιθυμεί να προβεί σε κανένα σχόλιο σχετικά με ποικίλες διαρροές και δημοσιεύματα».
Η ανάρτηση Δραγασάκη στο Facebook
«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έπειτα από πρόσκληση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τις αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου ως προς τις τρέχουσες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση.
Ο αντιπρόεδρος δεν επιθυμεί να προβεί σε κανένα σχόλιο σχετικά με ποικίλες διαρροές και δημοσιεύματα. Το δύσκολο εγχείρημα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση είναι εγχείρημα συνολικής ευθύνης.
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης είναι αναγκαία η στενή και δημιουργική συνεργασία της κυβέρνησης με τα όργανα του κόμματος και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Όλη η κυβέρνηση αποφασίζει και δρα συλλογικά με σκοπό τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας».
Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ: Λύση χωρίς Μνημόνια -Να κατεβεί ο λαός στους δρόμους
Στήριξη των κόκκινων γραμμών για λύση χωρίς μνημόνια ζήτησε από τους πολίτες ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης.
Μιλώντας στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο», στον απόηχο της χθεσινής ομόφωνης απόφασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «πρέπει να βγούμε στον δρόμο», υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει λύση και όχι απλώς μια συμφωνία για την καταβολή της δόσης. Ο ρόλος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευτών του δεν είναι να είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και στα γραφεία τους, ούτε ακόμη να βρίσκονται στα τηλεοπτικά στούντιο, αλλά η θέση τους είναι κοντά στον κόσμο και να αφουγκράζονται τα προβλήματα της κοινωνίας», σχολίασε ο κ. Κορωνάκης, υπογραμμίζοντας ότι σε συνθήκες κρίσης όταν αμφισβητήθηκε η δημοκρατία τότε βρήκε ανοιχτό δρόμο ο φασισμός.
Αντίστοιχα σήμερα πρέπει να αγωνιστούμε μαζί με την κυβέρνηση και να δοκιμάσουμε τα όρια της Ευρώπης καθώς η επιμονή των δανειστών να εφαρμόσουν το μνημονιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την έννοια της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας στην Ευρώπη. Οπότε, συμπλήρωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, «καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης και τον ελληνικό λαό να πάρει την ελπίδα στα χέρια του και να κατέβει στους δρόμους».
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές ο κ. Κορωνάκης υποστήριξε ότι δεν πρέπει να μιλάμε για συμβιβασμό, αλλά για συμφωνία-λύση, που θα δίνει πραγματική προοπτική για την ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της χώρας και όχι απλώς μια οικονομική ανάσα για να "βγάζουμε" και τον επόμενο μήνα.
Ποια στελέχη «φωνάζουν» για τις... ξεχασμένες δεσμεύσεις της Θεσσαλονίκης
Με την πρόεδρο της Βουλής να σηκώνει πρώτη το «μπαϊράκι», και άλλα στελέχη αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται «διαφοροποιημένοι» από την κεντρική πολιτική «γραμμή» της κυβέρνησης.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος εξέφρασε τις έντονες επιφυλάξεις του για το κατά πόσο «έντιμη» θα είναι η συμφωνία. Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», τόνισε πως «απέναντί μας δεν έχουμε διαπραγματευτές, αλλά εκβιαστές» και επεσήμανε για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε την κυβέρνηση να φέρει μέτρα που θα συμπιέζουν μισθούς και συντάξεις». Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, αν και στάθηκε στο πλευρό του Γιάννη Δραγασάκη, φέρεται να υποστήριξε πως καλύτερα είναι να υπάρξει μια σχετικά μέτρια ικανοποιητική συμφωνία, από το να μην υπάρξει συμφωνία.
Στελέχη της πτέρυγας Λαφαζάνη επέμειναν πως δεν πρέπει να γίνει συζήτηση πάνω στον ΦΠΑ και ότι χρειάζεται μια γραμμή στη βάση της στήριξης του κορμού της εργασίας. Σήμερα η βουλευτής Ραχήλ Μακρή υποστήριξε πως δεν θα ψηφίσει υπέρβαση «κόκκινων γραμμών», ενώ ο Κώστας Λαπαβίτας άφησε ξανά ανοιχτό το θέμα των εκλογών και είπε πως «η εντολή που έχουμε λάβει δεν είναι μόνο παραμονή στο ευρώ».

Υπενθυμίζεται βέβαια πως έμμεσες προειδοποιήσεις στην κυβέρνηση για τις προεκλογικές «κόκκινες γραμμές» έστειλε και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.