"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

.Ποιον κοροϊδεύει ο Τσίπρας;

Κι εκεί που πιστεύαμε ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία και δεν θα κινδυνεύσει η χώρα... εμφανίστηκε ο μέγας καταστροφέας Αλέξης Τσίπρας μετά του Γιάνη Βαρουφάκη.
Ο λόγος; Οι δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών η οποία έγινε μόνο και μόνο για να μας πείσουν ότι Τσίπρας και Βαρουφάκης είναι αγαπημένοι. 

Λες και δεν ξέρουμε ότι όταν κάποιος πρωθυπουργός στηρίζει τον υπουργό που βρίζουν όλοι τότε είναι θέμα χρόνου να τον πετάξει σαν την τρίχα απ' το ζυμάρι.

Ο Τσίπρας λοιπόν επέλεξε για άλλη μια φορά να απευθυνθεί στο κοινό του, στους ψηφοφόρους του, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που τον κοιτάζει εκστασιασμένος λες και βλέπει μπροστά του τον μέγα Εθνάρχη. 

Αδιαφορώντας για την τετράμηνη διάλυση της οικονομίας και κυρίως για το γεγονός ότι ο χρόνος τέλειωσε και είμαστε ένα βήμα από το capital control και το κλείσιμο των τραπεζών, ο πρωθυπουργός λειτουργεί ακόμη σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι όχι σαν ένας κυβερνήτης μιας χώρας που περπατά σε τεντωμένο σκοινί.

Είμαστε κοντά σε συμφωνία, είπε. Γράφεται η συμφωνία λέει το Μαξίμου που έδωσε μάλιστα και στοιχεία της συμφωνίας που προφανώς απέχουν παρασάγγας από έναν έντιμο συμβιβασμό που θα ικανοποιούσε και τους δανειστές.
Ο δε πρωθυπουργός σε μια έξαρση λαϊκισμού μίλησε για Κασσάνδρες που διαψεύδονται γιατί το κράτος έχει να πληρώσει τις συντάξεις και τους μισθούς. 

Λες και αγνοούμε ότι «σκουπίζει» τις πενταροδεκάρες από τα αποθεματικά και ικετεύει τον Στουρνάρα να του ξαναβρεί κανέναν κρυφό λογαριασμό για να πληρώσει το ΔΝΤ. 

Είναι αυτή χώρα που μετρά μέρα – μέρα και ευρώ – ευρώ για να δει να θα πληρώσει ή θα χρεοκοπήσει; Και ταυτόχρονα που κάνει και μερικές χιλιάδες προσλήψεις με άγνωστο το ταμείο από το οποίο θα τους πληρώσει.

Την ίδια ώρα οι δανειστές από το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον λένε ούτε λίγο ούτε πολύ: «Τι μας λέει ο τύπος; Για ποια συμφωνία μιλάει; Πότε τα βρήκαμε στο ασφαλιστικό; Πότε κλείσαμε στις συντάξεις; 

Πότε κλείσαμε για τον ΦΠΑ;» Εύλογα ερωτήματα από τους δανειστές όταν ακούνε τον Τσίπρα από τη μια να λέει ότι είναι κοντά σε συμφωνία κι από την άλλη να τους υποτιμά λέγοντάς τους «Κασσάνδρες».

Ο στόχος του Τσίπρα είναι προφανής: Θέλει να δείξει στον κόσμο που τον ακούει ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά και θα επιτύχει συμφωνία, όπως θέλει η Ελλάδα κι όχι όπως θέλουν οι δανειστές. 

Με τον τρόπο αυτό από τη μια εκβιάζει τους ξένους και από την άλλη σε περίπτωση ενός Βατερλώ θα έχει να πει στον κόσμο εντός της Ελλάδας ότι οι κακοί δανειστές φταίνε που ζητούσαν σκληρά μέτρα.
Αδιαφορεί, ωστόσο, για τον κίνδυνο ατυχήματος. Τι θα γίνει αν μέχρι την Παρασκευή δεν υπάρξει συμφωνία; 

Τι θα γίνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αν γίνει... νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στις τράπεζες;
Ξέρει ο Τσίπρας ότι τον Απρίλιο έφυγαν καταθέσεις άνω των 5 δισ. ευρώ; Ξέρει ότι τις τελευταίες ημέρες τρέχουν οι καταθέτες να βγάλουν ό,τι τους απέμεινε στους λογαριασμούς και μόνο την Τετάρτη έφυγαν 650 εκατ. ευρώ;

 Ή μήπως είμαστε κινδυνολόγοι και θα μας κάνει... παρατήρηση το επικοινωνιακό ιερατείο του Μαξίμου; Μήπως κι εμείς είμαστε Κασσάνδρες που θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι οι πατριώτες;


Αν συμβεί το μοιραίο για την Ελλάδα, αν στο τριήμερο δεν υπάρξει συμφωνία και διαλυθούν οι τράπεζες, αν αναγκαστεί η ΤτΕ και βάλει περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων (ένα βήμα πριν το κούρεμα καταθέσεων), αν την ερχόμενη Τετάρτη ο Ντράγκι κλείσει εντελώς τις κάνουλες και τέλος αν στις 5 Ιουνίου πάμε σε στάση πληρωμών δεν θα φταίει κανείς άλλος. Δολοφόνος θα είναι ο ίδιος ο Τσίπρας με συνεργούς του τους υπουργούς. 

Αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσει, ακόμη και τώρα παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια αλλά η ώρα της τιμωρίας δεν θα αργήσει. Στην ιστορία η ύβρις δε μένει ποτέ ατιμώρητη.

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.