"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

.Δεν χόρτασαν ψέματα τόσους μήνες

Επαναλαμβανόμενη μπαρούφα δεν μπορεί να είναι απλά μπαρούφα αλλά κρύβει πιθανώς και κάποιο σχέδιο. Όταν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει ένα μείζον θέμα πολλές φορές με ύπουλο τρόπο, τότε κάποιο σχέδιο θα έχει.
Ο λόγος για το Μνημόνιο και την εφαρμογή του. Πρώτος ο Τσίπρας είχε βγει και είπε ότι δεν πιστεύουμε στη συμφωνία και όλοι αναρωτήθηκαν πώς θα την υλοποιήσει αν δεν την πιστεύει.

Προχθές με άκρατο κυνισμό ο Νίκος Βούτσης βγαίνει και λέει ότι μόνο αν είναι αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιήσει το Μνημόνιο, αν όχι θα καταψηφίσει μέτρα που ήδη έχουν ψηφίσει. 

Ανοησίες θα πει κανείς αλλά μήπως δεν είναι έτσι;
Μετά βγήκε ο Φίλης για να επιβεβαιώσει αυτό που φοβόμαστε. Είπε ότι η συμφωνία ήταν ελιγμός της κυβέρνησης για να γλιτώσει την χρεοκοπία και δεν θα την υλοποιήσουν ως έχει.

Προφανώς θα μπορούσαν όλα αυτά να εκληφθούν ως προεκλογικές μπαρούφες. Τα λένε για να τα ακούσουν οι… αντιμνημονιακοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που έφαγαν την πίκρα της ζωής τους με τον Αλέξη και την παρέα του.

 Είναι όμως έτσι; Είναι δηλαδή τόσο ανόητοι που πιστεύουν ότι θα υλοποιούν ό,τι τους καπνίσει από τη συμφωνία και θα ξεγελάνε τους κουτόφραγκους; Θα τους παίρνουν λεφτά και στη συνέχεια θα πηγαίνουν στη Βουλή για να ψηφίσουν άλλα μέτρα από αυτά που συμφωνήθηκαν;

Δύο είναι οι απαντήσεις: Είτε είναι πράγματι βλάκες και πιστεύουν ότι οι δανειστές δεν τους ακούνε και δεν θα κινδυνεύσει το πρόγραμμα.
Είτε το κρυφό σχέδιό τους θα ξετυλιχθεί σιγά – σιγά. Όταν θα ξανακερδίσουν την εξουσία, θα στρέψουν τον κόσμο κατά της Ευρώπης και των μνημονίων που οι ίδιοι ψήφισαν και θα προχωρήσουν σε συντεταγμένη χρεοκοπία κάνοντας τους ήρωες.

Κανένας Έλληνας δε θέλει εκείνο το κομμάτι των μνημονίων που είναι άκρως υφεσιακό. Πέραν των πραγματικών μεταρρυθμίσεων που προβλέπει τα υπόλοιπα είναι μέτρα λιτότητας. Όμως, το πάνω χέρι οι δανειστές το έχουν κι όχι οι δανειζόμενοι. 

Αν λοιπόν πριν περάσει ένας μήνας από την ψήφιση του μνημονίου στη Βουλή αρχίσουν οι «πιρουέτες», οι ψευτομαγκιές και τα προεκλογικά κολπάκια προς άγραν ψήφων και φτάσουμε στο σημείο να ξαναμιλάμε για Grexit, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.


Προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία ο Τσίπρας λέει ψέματα, διαστρεβλώνει την αλήθεια και το κυριότερο: Κοροϊδεύει για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό. Αν είναι να θέσει σε κίνδυνο την τελευταία ελπί

δα της χώρας να αποφύγει τα χειρότερα ας το πει. Αλλιώς ας σιωπήσει ο ίδιος και τα στελέχη του. Δεν πάει άλλο. Δεν χόρτασαν ψέματα τόσους μήνες;

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.