"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

.Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον, Αλέξη…

Η πρόταση της κυβέρνησης για την ανάληψη της προεδρίας του ΕΣΡ από τον κ. Πολύδωρα, αποδεικνύει το βαθμό απελπισίας αλλά και πολιτικής ανωριμότητας που διέπει αυτόν τον θίασο των περιθωριακών που η απελπισία της  κρίσης της χρεοκοπίας  ανέδειξε στην εξουσία.
Η κίνηση αποσκοπούσε να πετάξει το μπαλάκι της γκρίνιας και της αμφισβήτησης στο γήπεδο της ΝΔ και το μόνο που κατάφερε ήταν να απογοητεύσει και τους τελευταίους πιστούς στο κόμμα και την κυβέρνηση.
Η κατάσταση μοιάζει με καράβι που έχει χτυπήσει στο βράχο και μπάζει νερά και η κυβέρνηση αντί να συντονίζει τα συνεργεία άντλησης και επισκευής των ρηγμάτων, πετά πυροτεχνήματα στον ουρανό για να αποσπά την προσοχή των επιβατών από την κλίση του καταστρώματος.
Το ερώτημα που θέσαμε πολλές φορές το τελευταίο καλοκαίρι ήταν αν η διαφορά των 10 ποσοστιαίων μονάδων του πρώτου εξαμήνου θα διευρυνθεί ή θα μειωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο.
Η εκτίμηση της στήλης έκλινε προς τη διεύρυνση και γι’ αυτό πολλές φορές εκτίμησε τις πρόωρες εκλογές σαν μέσο δραπέτευσης της κυβέρνησης από τα αδιέξοδα. Έκρινε πως η υπό τον κ. Τσίπρα ηγεσία θα επέλεγε να διασωθεί πολιτικά και ηθικά στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζοντας κάποια παρακαταθήκη για  επάνοδο στο μέλλον με καλύτερους όρους και λιγότερα πρόσωπα με απουσία στοιχειώδους σοβαρότητας.
Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επέλεξε να παραμείνει και να... αντιστρέψει το κλίμα με μια σειρά εμφανώς για τους αντικειμενικούς παρατηρητές αμφίβολες και αμφισβητήσιμες πρωτοβουλίες. Για κάποιον απίθανο λόγο περίμεναν πως η οικονομία θα πήγαινε καλύτερα στο β' εξάμηνο από ό,τι στο πρώτο παρά τον ορυμαγδό των καταστροφικών φόρων και εισφορών.
Αν ο κτηνοτρόφος αρμέξει  μέχρι εξόντωσης την αγελάδα φέτος θα είναι βλακεία να περιμένει του χρόνου να κατεβάσει περισσότερο γάλα η ψόφια αγελάδα.
Αν και στο μέσον του θέρους ελάχιστοι μιλούσαν για το σενάριο των πρόωρων εκλογών και της συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ, την εβδομάδα που πέρασε το σενάριο αυτό άρχισε να αναδεικνύεται μεταξύ των επικρατέστερων.
Οι πληροφορίες για τις δημοσκοπήσεις που τρέχουν τις τελευταίες μέρες κάνουν λόγο για απίστευτα ευρήματα στα αστάθμητα ακόμη δείγματα της κοινής γνώμης. Η εκτίμηση της στήλης πως η κυβέρνηση έχασε 10 μονάδες στο πρώτο εξάμηνο και θα έχανε και άλλες 10 στο δεύτερο, αν και θεωρούνταν υπερβολική μέχρι πρότινος, τώρα αρχίζει να μοιάζει συντηρητική...
Το πρόβλημα με την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι πως αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα μέσα από ένα παραμορφωτικό ιδεολογικό καθρέφτη. Αυτό τους οδηγεί από το ένα τραγικό λάθος στο άλλο.
Στο πρώτο εξάμηνο του 2015 πίστευαν πως δεν υπήρχε ούτε μια πιθανότητα στο εκατομμύριο οι δανειστές να μην υποκύψουν στον εκβιασμό Βαρουφάκη, υπό την απειλή ενός κραχ των αγορών ως αντίδρασης στο Grexit.
Έπεσαν τραγικά έξω...
Φέτος πίστευαν πως δεν υπήρχε ούτε μια στο εκατομμύριο το Συμβούλιο της Επικρατείας να μην βγάλει το νόμο Παππά αντισυνταγματικό. Αυτό δηλ. που και κάποιος στοιχειωδώς εγγράμματος νομικά μπορούσε από πέρυσι να αντιληφθεί, στην κυβέρνηση δεν το αντιλαμβάνονταν. Μια εβδομάδα πριν την κρίσιμη απόφαση σαν ομάδα μαφιόζων προσπάθησαν να εκβιάσουν δικαστές με τη δημοσιοποίηση ροζ ιστοριών.
Μοιραία από εκεί που προσπαθούσαν να ελέγξουν την ενημέρωση με την αυθαιρεσία των 4 ημέτερων ιδιωτικών καναλιών βρίσκονται με καμιά 10αριά κανάλια παλιά και νέα με εχθρικές διαθέσεις από άπαντες από τους τεχνικούς, τους δημοσιογράφους και τους ίδιους τους  καναλάρχες...
Βρίσκονται με όλα τα μέτωπα ανοιχτά και την οικονομία να συνεχίζει να εμφανίζει κάθε εβδομάδα που περνά και εμφανέστερα  σημάδια κατάρρευσης.
Πριν λίγες μέρες ήταν οι μειωμένες εισπράξεις από τουριστικές ροές τον Αύγουστο, μετά η είδηση πως ο ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ είναι στο κόκκινο και η αδυναμία καταβολής του συνόλου των συντάξεων είναι ορατή πλέον και προσδιορίζεται σε διάστημα μηνών. Την εβδομάδα που πέρασε έγινε γνωστό ότι η μείωση των λιανικών πωλήσεων συνεχίζεται τον Οκτώβρη.
Οι ενδείξεις συγκλίνουν πως η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές υπό ιδιαίτερα δυσμενείς όρους γι’ αυτήν. Η οσμή των εκλογών πλέον αλλά και της οικονομικής κατάρρευσης είναι αποπνικτική το ίδιο και της συντριβής.
Πεπρωμένο φυγείν αδύνατον...

Η λίστα ιστολογίων μου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.